Foto: Publicitātes attēli

No 12. jūlija Rīgā risinās viens no prestižā 2019./2020. gada pasaules šaha čempionāta posmiem "FIDE World Chess Grand Prix Riga 2019".

Pirms katras šaha spēles, ievērojot senu šaha tradīciju, veikt tradicionālo pirmo gājienu tiek aicināti sabiedrībā zināmi viesi, kas uz šaha galda veic pirmo gājienu. Veikt tradicionālo pirmo gājienu īpašā ceremonijā Rīgas posmā tika aicināti sabiedrībā zināmi viesi, starp kuriem: bokseris Mairis Briedis, mūziķis Markuss Riva, futbolists Māris Verpakovskis, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks un citi.

"FIDE World Chess Grand Prix" otrajā - Rīgas - posmā piedalās 16 vadošie šaha starptautiskie lielmeistari no 11 pasaules valstīm.

"Šahs ir karaliska spēle. Spēlējot to, ir jābūt pacietīgam un tālredzīgam - jādomā vairākus soļus uz priekšu, jāanalizē pretinieks, viņa uzvedība un gājieni. Sanākot kopā, mēs spēlējam šahu, jo bokss nav tikai fiziskā sagatavotība, tā ir arī prāta veiklība un spēja ātri reaģēt. Ir jātrenējas ne tikai sporta zālē, bet ir jāattīsta arī intelektuālās spējas, jo viens bez otra nevar pastāvēt. Brīnišķīgi, ka Rīgai tika tas gods uzņemt tik vērienīgu sporta pasākumu. Jācer, ka šis notikums nāks par labu sporta popularizēšanai kopumā," pēc simboliskā pirmā gājiena veikšanas sacīja bokseris Mairis Briedis.

Pasaules labāko šaha lielmeistaru spēles varat vērot Latvijas Nacionālajā bibliotēkā katru dienu līdz pat 24. jūlija, plkst. 15:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!