Foto: Renars Koris

Uzņēmums “Pafbet”, rūpējoties par sportistu gaitām pēc tam, kad viņi beiguši aktīvās sporta gaitas, iedibinājuši īpašu stipendiju, kas paredzēta, lai talantīgi sportisti varētu turpināt savu karjeru jaunā kvalitātē un iesaistīties mūžizglītības procesos. Pirmo šādu stipendiju ieguva bijušais basketbolists un tagadējais bokseris Kaspars Kambala.

Talantīgajam un daudzpusīgajam sportistam šis septembris atnācis tāds pats, kā ikvienam skolniekam – ar atgriešanos skolas solā. Viņš jau pirmo dienu pavadījis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, kur viņš apgūs C kategorijas trenera arodu. Mācību ilgums paredzēts desmit mēnešus.

“Šodien bija mana pirmā skola dienas. LSPA C kategorijas trenera kursos. Nesaku gan, ka uzreiz skriešu un trenēšu, tomēr tāda iespēja pastāv,” preses konferencē teica Kambala.

“Pafbet” ar šo soli atklāja savu jaunāko projektu, kas palīdzēs sportistiem turpināt dzīvot pēc karjeras beigām. “Tuvojoties karjeras beigām, izglītība ir atslēgas moments. Daudzi šajā pavasarī saprata, ka bez sporta viņiem nekā daudz nav. Es visus aicinu par to padomāt. Izglītība ir labākā investīcija. Ceru, kas šis projekts nākotnē attīstīsies un jau drīz nākamā stipendija tiks piešķirta kādam citam “Pafbet” atlētu komandas biedram,” saka Latvijas nodaļas vadītājs Rihards Streiķis.

Šogad tūkstots eksemplāru lielā tirāžā pārizdota pazīstamā sporta žurnālistam Armanda Pučes biogrāfiskā grāmata par basketbolistu “Kambala…, āmen!” “Šī ir pirmā mana grāmata, kura tiek pārizdota. Pirmā, kuru var izlasīt nākamā paaudze. Stāsts nav par basketbolu,” tā Armands Puče. “Rakstot grāmatu, mūsu savstarpējo ķīmiju nav iespējams ne izskaidrot, ne atkārtot. Toreiz ar ideju par kopdarbu dzīvojām gadu. 2014. gadā tā tika izdota. Šis laidiens netiek tirgots. Tas ir vairāk kā sociāls projekts.”

Atgriezties profesionālā basketbola laukumā Kambala neplāno. “Lēnām saprotu, ka sporta karjera ir beigusies, vismaz basketbolā noteikti, ja neskaita “Varenos runčus”, ko es vairāk uzskatu par kopā sanākšanu, ne sportu,” atskārš Kambala. Savas sporta gaitas viņš vēl plāno attīstīt boksa jomā, jo, pēc sportista teiktā, vismaz vienu cīņu vēl līdzjutēji var gaidīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!