Foto: LETA
Latvijas basketbola izlases pirmā spēle jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā noslēdzās ar zaudējumu, bet pats mačs, iespējams, ieies šī sporta veida vēsturē ar nebijušu ekipējuma kļūmi.

Ziņots, ka Latvijas izlase piektdien, 21. februārī, Eiropas čempionāta atlases mačā Štelmahera debijas spēlē dramatiski ar 61:62 zaudēja Bosnijai un Hercegovinai.

Latvijas basketbola izlases sākumsastāva pieciniekā bija Mārtiņš Meiers un Mareks Mejeris, tomēr līdzjutēji laukumā redzēja divus basketbolistus Mejerus. Izlases krekliņu sagatvošanā acīmredzami bija radusies kļūme un uz Meiera krekla uzdrukāts bija uzvārds "Mejeris".

Pārtraukumā kļūma novērsta un Meiers tika pie krekla ar pareizu uzvārdu.


Latvijas basketbolā tā nav pirmā reize, kad uzvārdi vieš jucekli. 1996. gada nogalē mačā pret Vāciju Rīgas Sporta pilī Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Zeltiņš nejauši pamatsastāvā pamatcentra Andreja Bondarenko vietā laukumā aizsūtīja Mārtiņu Bondaru. Zeltiņš toreiz sekretariātam pateicis, ka pamatpieciniekā dosies Bondars (Bondarenko iesauka). Sekretariāts atzīmējis protokolā Bondaru, kuram arī nācās doties laukuma sākumsastāvā Bondarenko vietā, bet uzreiz pēc spēles apturēšanas tika nomainīts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!