Foto: Publicitātes foto
Rīgā ar finālcīņām noslēdzies pirmais Vislatvijas "Beer Pong" čempionāts, kurā piedalījās komandas no visas Latvijas.

Turnīra atlases cikla laikā lielajam finālam kvalificējās labākās 12 komandas, no kurām saspringtās cīņās tika noskaidrota Latvijas labākā "Beer Pong" komanda – "Alus atspulgs" no Valmieras. Čempionāts, ko rīkoja jaundibinātā "Latvijas Beer Pong Federācija", vairākus mēnešus norisinājās izklaides un atpūtas vietu tīklā "Klondaika".

Valmierieši (Oskars Šaicāns un Reinis Vergins) finālā gana intriģējošā duelī pārspēja savus kaimiņus no Smiltenes - duetu "Stroika" ar Raivi Zariņu un Ivo Petrovu sastāvā. Arī trešo vietu izcīnīja vidzemnieki – Smiltenes un Valkas apvienotā komanda "Štepsels" (Krišjānis Zušmanis un Raivis Rjabkovs), tādā veidā noformējot Vidzemes dominanci "Beer Pong" finālsacensībās.


"Esam gandarīti, ka šis turnīrs ir guvis lielu atsaucību visā Latvijā un arī fināls nelika vilties. Finālā tika pulcētas labākās Latvijas komandas, kas parādīja arī atzīstamu un ļoti kvalitatīvu sniegumu. Savukārt nākotnē esam ieplānojuši organizēt jau starptautiska līmeņa sacensības, sperot soli uz priekšu "Beer Pong" attīstībā Latvijā," stāsta finālsacensību vadītāja, izklaides un atpūtas vietu tīkla "Klondaika" mārketinga speciāliste Agnese Puriņa.

Finālsacensības pulcēja labākos šīs spēles lietpratējus no visas Latvijas. Jau no janvāra teju visās "Klondaikas" filiālēs notika kvalifikācijas sacensības, noskaidrojot finālistus. Piemēram, Smiltenē, kvalifikācijā vien piedalījās vairāk kā 30 komandas, tāpēc ceļš uz finālu dalībniekiem bija pietiekami grūts.

Visa pasākumā gaitā komandas priecēja ne tikai ar cīņas sparu un dažādām interesantām taktikām, bet arī krāšņiem un vienotiem tērpiem. Īpaši izcēlās Vecrīgas komanda "Barro" – viņu atraktīvais supervaroņu tērps un jautrais komandas gars nodrošināja azartisku atmosfēru pasākumā. Tāpat finālā piedalījās arī divas daiļā dzimuma pārstāves.

Latvijas "Beer Pong" federāciju dibinājis izklaides un atpūtas vietu tīkls "Klondaika". Līdz ar biedrības izveidi, pirmo reizi Latvijas vēsturē "Beer Pong" spēlei tiek radīts formāls ietvars, kas ļauj organizēt ne tikai nacionāla līmeņa, bet arī starptautiska mēroga "Beer Bong" sacensības atbilstoši pasaules praksei. Pusgada garumā tika organizēti vairāki desmiti atlases turnīri "Klondaikas" filiālēs, atlasot labākos, kas piedalījās finālā. Tādā veidā šīs "Beer Pong" sacensības kļuva par apjomīgākajām, kas jebkad tikušas organizētas Latvijā.

Pusgada garumā katra reģiona finālisti tika noskaidroti, vērtējot reģiona turnīru kopvērtējumu. Turnīrs norisinājās izklaides un atpūtas vietas "Klondaika" filiālēs Rīgā, Alūksnē, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Olainē, Rēzeknē, Salaspilī, Smiltenē, Talsos, Valmierā un Ventspilī, aptverot visus Latvijas reģionus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!