Foto: EPA/LETA

Brazīlijas futbola leģenda Pele pēc ceturtdien veiktās prostatas operācijas sestdien devās mājās.

Pirms tam 74 gadus vecais Pele no ceturtdienas līdz sestdienai pavadījis Sanpaulu klīnikā, taču stabilā veselības stāvokļa dēļ palaists mājās.

Tiek vēstīts, ka veiktā operācija ļaus bijušajam futbolistam izvairīties no atkārtotām urīnceļu infekcijām, kas viņam pērn jau lika apmeklēt slimnīcu.

Kā ziņots, pērn decembrī Pele pēc 17 dienu pavadīšanas Sanpaulu klīnikā atlaba no nieru saslimšanas. Futbola leģenda slimnīcā tika ievietots 24.novembrī ar aizdomām par urīnceļu infekciju, tomēr trīs dienas vēlāk viņš nokļuva intensīvās terapijas nodaļā, jo slimnīca pavēstīja, ka Peles stāvoklis kļuvis "klīniski nestabils", īslaicīgi satraucot viņa fanus.

Leģendārajam futbolistam ir tikai viena niere kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem pēc spēlētāja karjeras laikā gūtas ribas traumas.

Pērn novembra vidū tajā pat klīnikā Pele pārcieta veiksmīgu nierakmeņu operāciju un pēc divām dienām varēja no slimnīcas doties mājup. Tomēr pusotru nedēļu vēlāk viņš tajā atkal atgriezās.

Pele, kuru daudzi uzskata par labāko spēlētāju futbola vēsturē, karjeras laikā trīs reizes kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Savas profesionālās karjeras laikā viņš guva 1281 vārtus 1363 spēlēs.

Brazīlijas izlasē viņš 91 spēlē izcēlās ar 77 precīziem sitieniem, bet savu pirmo Pasaules kausu viņš 1958.gadā ieguva vēl 17 gadu vecumā, turklāt finālā pret Zviedriju guva divus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!