Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš ir viens no pieciem "Trīs Zvaigžņu balvas" nominantiem gada sportista kategorijā, uzskata, ka atzinību pelnījis bokseris Mairis Briedis, Skujiņš izteicās sociālajā vietnē "Twitter".

Jau ziņots, ka piektdien sācies tautas balsojums par visām desmit nominācijām jaunajā Latvijas sportistu godināšanas pasākumā "Trīs Zvaigžņu balva".

Prestižajā gada sportista kategorijā starp nominantiem izvirzīti handbolists Dainis Krištopāns, hokejists Elvis Merzļikins, basketbolists Kristaps Porziņģis, bokseris Mairis Briedis un riteņbraucējs Toms Skujiņš. Kāds riteņbraukšanas blogeris Džons Makgvairs aicinājis citus balsot tieši par Skujiņu: "Esmu pārliecināts, ka Mairis Briedis šogad daudz devis boksam, bet gada sportists? Tas noteikti ir Toms Skujiņš."

Pats riteņbraucējs, kurš šogad prestižajās "Tour de France" sacensībās atsevišķā posmā izcīnīja otro vietu, gan norādījis uz Briedi kā labāko kandidātu.

"Nē, nē," raksta Skujiņš. "Briedis ir pasaules čempions. Tāpēc viņš ir pelnījis būt gada sportists. Esmu pagodināts, ka tiku nominēts."

"Trīs Zvaigžņu balva 2020" uzvarētājus desmit nominācijās noteiks balsojums, kur 50% sastādīs sabiedrības viedoklis, bet atlikušos 50% veidos sportistu un sporta žurnālistu balsojums. Tautas balsojums noslēgsies 29. novembrī, līdz kuram ikviens interesents var vienu reizi dienā balsot no vienas e-pasta adreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!