Foto: Reuters/Scanpix
Garlaicības mākts, Mauritānijas prezidents Muhameds Ulds Abdels Azīzs pārtraucis Superkausa finālspēli un pieprasījis komandām uzreiz pāriet pie "pendelēm", vēsta ārzemju mediji.

Spēles 63. minūtē, kad rezultāts bija 1:1, tribīnes esošais Mauritānijas prezidents nolēma, ka mačs ir kļuvis pārāk garlaicīgs un pavēlēja komandām ķerties klāt pie 11 metru soda sitieniem. Komandas un tiesneši piekrita, un valsts Superkausu izcīnīja "Tevragh-Zeina" vienība, pārspējot ACS Ksar".

"Mēs visi vairākkārt esam redzējuši garlaicīgas futbola spēles un cerējuši, ka tās varētu kaut kā pabeigt ātrāk, taču tikai nedaudziem ir iespēja kaut kā to ietekmēt," izteicies prezidents.

Mauritānijas Futbola federācija gan esot mēģinājusi taisnoties un noraidījusi, ka valsts vadītājs būtu ietekmējis spēles gaitu. Sporta funkcionāri pasteigušies norādīt, ka mača priekšlaicīga pabeigšana notikusi "organizatorisku iemeslu" dēļ, bet lēmums pieņemts ar abu klubu prezidentu un galveno treneru līdzdalību.

"Es noliedzu jebkādu valsts prezidenta iejaukšanos," izdevums "Gazzetta World" citē Mauritānijas Futbola federācijas prezidentu Ahmedu Uldu Abderahmānu. "Lēmumu nācās pieņemt organizatorisku iemeslu dēļ, iesaistot abu klubu prezidentus un galvenos trenerus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!