Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) ceturtdien piespriedusi Šarlotas "Hornets" spēlētājam Mailsam Bridžesam 50 tūkstošu dolāru sodu par zobu sarga iemešanu tribīnēs.

"Play-in" turnīra spēlē, kur "Hornets" piekāpās Atlantas "Hawks" komandai, spēles ceturtajā ceturtdaļā Bridžesam tika piešķirts pārkāpums, par kuru pēc strīda ar vienu no mača tiesnešiem viņš saņēma divas tehniskās piezīmes un tika izraidīts no spēles.

Pametot laukumu, no tribīnēm uz Bridžesu kliedza kāds "Hawks" atbalstītājs, un "Hornets" spēlētājs savu zobu sargu meta viņam, taču trāpīja kādai jaunai sievietei, kura atradās netālu fanu vidū.

"Biju neapmierināts par nosvilpto pārkāpumu, patiesībā par vairākiem pārkāpumiem. Ļāvu savam temperamentam pārņemt mani. Tā pavisam noteikti bija nepareiza rīcība. Mērķēju pa vīrieti, kurš uz mani kliedza, taču trāpīju jaunai meitenei. Uzņemos pilnu atbildību un uzņemšos jebkādu sodu, kādu NBA man piešķirs," trešdien pēc spēles teica Bridžess.

Šarlotas laikraksts ziņoja, ka 16 gadus vecā meitene, kura bija cietusī, atteicās no intervijas. Bridžess sacīja, ka cer ar meiteni sazināties, lai atvainotos.

Citā disciplinārā pārkāpumā NBA pēc uzvaras pār Losandželosas "Clippers" sodīja Minesotas "Timberwolves" aizsargu Patriku Beverliju 30 tūkstošu dolāru apmērā par "nepiedienīgiem izteikumiem mediju intervijas laikā un sociālajos medijos, tostarp rupjas valodas lietošanu".

Šonakt tiks aizvadītas divas atlikušās "play-in" spēles gan Austrumu, gan Rietumu konferencē. Austrumos Klīvlendas "Cavaliers" uzņems Atlantas "Hawks", savukārt Losandželosā "Clippers" vienība uzņems Ņūorleānas "Pelicans". Spēļu uzvarētāji iekļūs izslēgšanas spēlēs, kur tās tiks izsētas ar astoto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!