Foto: Ekrānuzņēmums
Pēc sabiedrības kritikas Indonēzijas valdībai bija jāizsludina jauns konkurss par 2018. gada Āzijas spēļu talismana dizainu, jo iepriekšējais tika "izbrāķēts".

Konkursā, kurā tika izvēlēts talismans, uzvarēja skice ar paradīzes putnu vārdā Deravans, kas ietērpts indonēziešu tradicionālās kaujas mākslas "pencak silat" tērpā. Konkursu rīkoja Indonēzijas Jaunatnes un sporta ministrija un tajā iesūtīja simtiem dizaina ideju.

Mākslinieki šo talismanu kritizēja kā "vecmodīgu", un arī paši indonēzieši uzskata, ka putns vairāk atgādinot vistu nekā paradīzes putnu, ziņo portāls "insidethegames.biz". Vēl viens no kritiķu argumentiem bija, ka Deravanam nav sava stāsta un tajā nav nekā no Indonēzijas kultūras vai vēstures.

Indonēzijas sporta ministrs Imams Nahravi licis valsts Olimpiskajai komitejai un Indonēzijas Radošās ekonomikas valdei izveidot jaunu talismana dizainu.

Pirmās Āzijas spēles, kurām bija savs talismans, notiks 1982. gadā Deli. Šo spēļu galvenais tēls bija zilonis Appu, kas simbolizēja gudrību, spēku un ticību.

Iepriekšējās Āzijas spēlēs, kas notika Korejā, talismani bija trīs ronīši Barame, Čumuro un Vičuons, kas nozīmē "vējš", "deja" un "gaisma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!