Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucējs Kristens Putins, kurš profesionālā sportista gaitas jau noslēdzis, Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ nomainījis savu uzvārdu, vēstī izdevums "Sporta Avīze" un sportista profils vietnē "Facebook".

Sportists tagad kļuvis par Kristenu Rodi, liecina viņa profils sociālajā tīklā "Facebook".

"Formalitātes tiek kārtotas," sarunā ar "Sporta Avīzi" klāstīja Rode. "Tā parādu savu nostāju, jo negribu, lai mans un nākotnē manu bērnu uzvārds saistītos ar kara noziedznieku."

"Notikusi okupācija. Krievija iebrukusi Ukrainā, un tas ir liels noziegums, ko neatbalstu. Nepieņemami, ka mūsdienās Eiropā var risināties karš," uzsvēra sportists.

27 gadus vecais sportists ar kamaniņu sportu beidza nodarboties pēc 2019./2020. gada sezonas. Rode brauca vienā divnieku pārī ar Imantu Marcinkēviču. Duets savas pēdējās sezonas laikā arī triumfēja Pasaules sprinta kausa posmā Siguldā.

"Kad sasniedzu līmeni, lai par mani rakstītu žurnālisti, viņi laikam neticēja, ka tiešām varētu būt uzvārds Putins, tāpēc tolaik piedzīvoju dažādus pārpratumus – Putnis, Putns un citus," izdevumam atklāja sportists. "Pēc tam arī sportisti iesmēja, bet ne ļauni. Krievi pret manu uzvārdu, protams, allaž izturējušies ar cieņu, bet ukraiņi jau tad bija uzmanīgi."

Kā zināms, Krievijas diktators Vladimirs Putins februāra izskaņā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!