Foto: LETA

Solidarizējoties ar Baltkrievijas opozīciju un notiekošo šajā Latvijas kaimiņvalstī, šovasar Rīgā notikušā pasaules čempionāta laikā Latvijas galvaspilsētas centrā vienā no stendiem Baltkrievijas valsts karogs tika nomainīts pret balti sarkano karogu. Tagad šis karogs par iespaidīgu summu pārdots izsolē, vēsta "la.lv".

Pasaules čempionāts Rīgā sākās 21. maijā, bet noslēdzās 6. jūnijā, triumfējot Kanādas hokejistiem. Atgādinām, ka sākotnēji pasaules čempionātu kopīgi bija jārīko Rīgai un Minskai, tomēr politiskā un sponsoru spiediena dēļ IIHF lēma uzticēt pasaules čempionāta rīkošanu Rīgai vienai pašai.

Dažas dienas pēc turnīra sākuma no visiem karogu stendiem Rīgā tika noņemts Baltkrievijas karogs, bet pilsētas centrā Brīvības ielā vienā no šiem stendiem publiski tika uzlikts baltkrievu opozīcijas balti sarkanais karogs. Karoga nomaiņā piedalījās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, pret kuriem vēlāk Baltkrievijas ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu.

Tagad šis karogs bija ievietots izsoļu vietnē "e-bay" un pārdots par 12 600 dolāriem. Kā vēsta "LA.lv", visa nauda tiks labdarībai – Baltkrievijas "Sporta solidaritātes fondam", kas atbalsta sportistus, kuri iestājās pret Aleksandra Lukašenko režīmu un no tā cieta.

"Rīgas mērs karogu aizņēmās no baltkrievu cilvēkiem, politiski represētiem opozicionāriem, kuri tolaik un ceru, ka joprojām, dzīvo Latvijā. Pēc tam mērs šo karogu atdeva atpakaļ šiem cilvēkiem, kuri jau tālāk to pāradresēja "Sporta solidaritātes fondam", kas arī rīkoja izsoli," "Latvijas Avīzei" karoga nonākšanu izsolē izskaidroja Staķa padomnieks komunikācijas jautājumos Aleksis Zoldners. Rīgas dome šajā procesā un tā īstenošanā nebija iesaistīta, lai gan informācija par izsoli bijusi.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!