Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks kamaniņu sportā Mārtiņš Rubenis nākamajā sezonā sacensībās noteikti nepiedalīsies un sācis personisko biznesu, kļūstot par ASV uzņēmuma "Green World Structures" pārstāvi.

Pirms astoņiem gadiem Turīnas Olimpiādē Rubenis kļuva par pirmo sportistu kopš neatkarības atjaunošanas, kurš Latvijai izcīnījis godalgu Ziemas olimpiskajās spēlēs, bet februārī Sočos viņš Latvijas izlasei palīdzēja tikt pie bronzas stafetes sacensībās.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rubenis Siguldā piedalījās Latvijas čempionāta un Krievijas kausa sacensībās, tomēr sportists neapgalvo, ka šīs bija viņa karjeras pēdējās cīņas.

"Ticu, ka jau tuvākajā laikā man izdosies sakārtot finansiālo pusi dzīvē un varbūt pēc pāris gadiem būs iespēja vēl turpināt karjeru. Ne kā maizes darbu, bet jau kā sirdslietu un ar pavisam citām iespējām," sarunā izteicās sportists, kurš tuvākajā nākotnē gatavojas kādu laiku pavadīt ārpus Latvijas. "Esmu apsolījis Latvijas izlasei, ka, ja būs nepieciešams mans padoms, palīdzēšu, arī ja nebūs iespējas to ikdienā darīt klātienē. Tāpat esmu gatavs trenera statusā piebraukt klāt sezonas svarīgākajās sacensībās."

Rubenis atgādina, ka viņam ir 35 gadi un ģimene, tāpēc patlaban nepieciešams sakārtot dzīves finansiālo pusi. "Neredzu, kā Latvijā ar kamaniņu sportu nopelnīt tā, lai pietiktu gan ikdienas vajadzībām, gan iekrātu līdzekļus, kas būs nepieciešami pēc sportiskās karjeras beigām. Tāpēc, neatliekot neko uz pēdējo brīdi, esmu nolēmis sākt biznesu."

Rubenis atklāja, ka uzņēmums "Green World Structures", kurš līdz šim nav bijis pārstāvēts daudzās Eiropas valstīs, ražo dažādu veidu inovatīvus siltumizolācijas un celtniecības materiālus.

"Tā ir nanotehnoloģija - krāsa, kurā keramikas mikrodaļiņas veido "Micro Packing" efektu, kas ļauj ar kredītkartes biezuma pārklājumu pilnībā aizstāt un daudzos elementos pat pārspēt patlaban mūsu pusē zināmos siltināšanas materiālus un to pielietojuma sfēras. Turklāt kompānija piedāvā virsmu aizsargmateriālus, pretrūsas pārklājumus un celtniecības blokus, kas iezīmē jaunu kvalitātes standartu celtniecības un industriālo risinājumu sfērās," stāstīja kamaniņu braucējs, solot, ka jau drīzumā kompānijas produkti būs pieejami arī Latvijā. "Šīs ir unikālas, turklāt "zaļas" tehnoloģijas par ļoti pieņemamu cenu un iespējām, par kurām pat visspējīgākie būvnieki līdz šim varēja tikai sapņot. Es ticu, ka ikviens, kurš reiz izvēlējies strādāt ar "Green World Structures" produktiem, piedzīvos mirkli, kad sapnis pārtop realitātē."

Tieši Turīnas olimpiskās spēles var uzskatīt par Rubeņa karjeras augstāko punktu, bet 2006.gada izskaņā viņš saņēma balvu kā Latvijas gada labākais sportists.

Olimpiskās spēles Sočos Rubenim bija piektā Olimpiāde karjerā, padarot viņu par pieredzējušāko izlases dalībnieku.

Karjeras ievadā Rubenis 1998.gadā Siguldā kļuva par pasaules junioru čempionu, bet 2003.gadā Latvijā ieguva pasaules čempionāta sudrabu. Tāpat viņš pasaules meistarsacīkšu godalgu individuālajās sacensībās ieguva arī 2004.gadā, kad tika pie bronzas.

Savukārt Eiropas čempionātu ietvaros Rubenis pie godalgām tika četras reizes, bet tās visas izcīnītas komandu cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!