Foto: EPA/LETA

Slavenais Krievijas hokejists Iļja Kovaļčuks atbalsta valstī pieņemto likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu, portālā "Ntv.ru" citēts pats sportists.

Kā zināms, Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstītais likumprojekts noteic, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

"Es esmu krievs, un mums ir jārespektē savi likumi. Protams, homoseksualitāte ir privāts jautājums, dzīvojam brīvā pasaulē, bet tāda ir mūsu nostāja," sacījis Kovaļčuks.

Tikmēr atbalstu šim likumam izteicis vēl viens slavens hokejists - Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Detroitas "Red Wings" pārstāvošais krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks.

Jau vēstīts, ka iepriekš pretrunīgi vērtētajai likuma normai atbalstu izteica arī leģendārā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, taču pēcāk viņa taisnojās, ka ir pārprasta.

Šī likuma sakarā vairākkārt izskanējuši aicinājumi boikotēt nākamā gada Soču olimpiskās spēles.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!