Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā plašumā vēršas sašutums par hokeja zvaigzni Jevgeņiju Malkinu, kurš bez liekas publicitātes pa kluso kļuvis arī par ASV pilsoni.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" zvaigzne pirms kāda laika ieguldījis četrus miljonus ASV dolāru kādā kriptovalūtas ķēdes uzņēmumā. Tagad izrādījies, ka šis biznesa projekts bijusi krāpniecība, un no cietušo puses tiekot gatavota kopīga prasība.

Krievijas mediji, šķetinot šo Malkina iekulšanos neveiksmīgajā projektā, tikuši pie vēl viena nepatīkama jaunuma – hokeja zvaigznei izrādās jau gadiem ir ASV pilsoņa pase. Lai sāktu šo biznesu, dalībniekiem bija jāiesniedz virkne dokumentu. Tad arī konstatēts, ka starp visiem dalībniekiem viens ir ASV pilsonis, un tas izradījies Malkins.

Krievijā fakts, ka Malkins ir ASV pilsonis, raisījis sašutumu, jo hokejists ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalsta kustības "Team Putin" viens no kvēlākajiem piekritējiem. Šo kustību pirms kāda laika uzsāka cita NHL krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins.

"Manam bērnam ir ASV pilsonība. Iespējams, ka viņš šeit ies skolā. ASV – manas otrās mājas. Es šeit esmu 13 gadus. Mana sieva ir te. Man nepatīk, ja ASV cīnās ar Krieviju. Krievijā ir savi likumi, kuri pieļauj dubultpilsonību, un tas nav nekas slikts. Sevišķi nepārdzīvoju," ASV medijiem teicis Malkins.

"Spēlēšanai to nevajag. Es nekad nepiekristu ASV pilsonībai. Nezinu, kāda ir citu attieksme," Malkina tēmu komentējis leģendārais Krievijas hokejists, tagad Krievijas Valsts domes deputāts Vjačeslavs Fetisovs.

Pretējs viedoklis ir bijušai biatlonistei Anfisai Rezcovai, kura atgādina par Krievijas prezidentam pietuvināto personu divkosību. "Sāksim ar to, ka Putina aparāta amatpersonu bērni dzīvo Anglijā un vēl sazin kur. Kāpēc oligarhiem un kādiem amatvīreļiem tas ir atļauts? Viņi taču arī ir Krievijas pilsoņi. Uzskatu, ka tas ir normāli, tā nav nodevība. Ja viņš aizbēgtu uz ASV un sāktu apmelot Krieviju, tā būtu cita lieta."

"Man savulaik piedāvāja saņemt ASV pasi, bet es atteicos, lai gan NHL nospēlēju 12 gadus. Tas bija mans lēmums. Ja runājam par Malkinu, tad viņš, iespējams, savu nākotni saista ar ASV, bet es tajā neredzu nekā briesmīga. Nav noslēpums, ka daudziem hokejistiem ir dubultās pilsonības, arī ASV un Kanādas. Nesauksim vārdos, bet daudzi sapratīs, par ko es runāju," Krievijas medijiem sacīja savulaik NHL spēlējušais Andrejs Nazarovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!