Krievijas futbola klubs Kaļiņingradas “Baltika” sociālos tīklos vēlējās būt kreatīvs un neveiksmīgi pajokoja, paziņojot savas komandas jaunumus.

Visticamāk, komanda vēlējās paziņot kāda jauna spēlētāja pievienošanos komandai, tādēļ sociālajos tīklos izmantoja vārdu “Novičok” (jauniņais), kas gan vairāk zināms saistībā ar indīgo vielu un Krievijas specdienestu darbībām.

“Baltijas jauniņais (novičok). Oficiāla informācija liecina, ka futbola kluba “Baltika” organismā konstatēts “Novičok”. Visus sīkumus klubs paziņos tuvākajā laikā. Sekojiet jaunumiem,” klubs ierakstīja sociālajos tīklos. Pie ieraksta klubs pievienoja arī tēmturi "#Novičok".

Kluba sociālo tīklu darbinieks savu “asprātību” vēl pastiprināja ar bildi – pie ieraksta bija vācu medicīnas klīnika “Charite” fotogrāfija. Kā zināms, šajā klīnikā ārstējas Krievijas prezidents Vladimira Putina opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, kuru augustā saindēja tieši ar “Novičok”.

Ierakstu ātri vien sāka apspriest sociālajos tīklos, bet drīz pēc tam ierasts pazuda no “Baltika” kluba sociālajiem tīkliem.

“Ierakstu veica kluba preses dienests, bet vēlāk redzējām cilvēku reakciju un sapratām, ka jaunā spēlētāja izziņošana nesanāca diez ko veiksmīgi, un preses dienests dzēsa ierakstu,” norādījuši kluba pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!