Foto: Agris Semēvics
Kamēr Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība nolēmusi sodīt "Rīgas Dinamo" par etnogrāfiskā simbola – ugunskrusta jeb svastikas – izmantošanu uzvedumā pirms 17. novembra spēles, Raeliešu kustība šo soli uzskata par drosmīgu un apsveicamu.

Atklātā vēstulē Rīgas "Dinamo" prezidentam, Raeliešu kustības Latvijā pārstāvis pauž pārliecību, ka KHL lēmums sodīt "Dinamo" ar gandrīz 16 000 latus lielu naudas sodu ir šokējošs un netaisnīgs.

"Attēlam nebija nekāda sakara ar nacistiem vai jebkuru citu destruktīvu organizāciju , agrāk vai pašlaik ," pausts vēstulē.

"Kā jūs noteikti zināt , šīs ģeometriskās formas savā senākajā, pirms nacistu ēras izpausmē ir viens no visvairāk lolotākajiem simboliem uz Zemes. Tās variācijas ir atrodamas gandrīz visās senajās kultūrās, kur tām bija tikai pozitīvas nozīmes un asociācijas. Bet sakarā ar nepareiziem priekšstatiem, ko pavairo Rietumu plašsaziņas līdzekļi un izglītības sistēmas , tagad tā tiek diskriminēta visās tās formās. Lielākā daļa cilvēku Rietumos svastiku saista tikai ar Hitleru un nacistiem, šīs asociācijas ir mainījušas svastikas kā godīga, sena simbola reputāciju.

Mēs Raelieši uzskatam, ka ir pienācis laiks atjaunot svastikas sākotnējo nozīmi un tādas iniciatīvas, kā jūsējā 17.novembrī, ir solis pareizajā virzienā!," norādīta raeliešu pārstāvja vēstulē.

Lai atjaunotu ugunskrusta simbola sākotnējo reputāciju, raelieši ir iedibinājuši ikgadēju Starptautisko svastikas reabilitācijas dienu.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17. novembrī pirms Rīgas "Dinamo" spēles pret Hantimansijskas "Jugra", sveicot līdzjutējus 18. novembrī, grupa dejotāju uz hokeja laukuma ar Latvijas karogu palīdzību atveidoja ugunskrustu. KHL vadība priekšnesumā saskatīja nacisma simbolu izmantošanu un nolēma sodīt "Dinamo" ar aptuveni 16 000 latu lielu naudas sodu.

Raeliešu kustība ir dibināta 1974. gadā. Viņi tiek uzskatīti par NLO pielūdzējiem un plašāku atpazīstamību iemantojuši ar paziņojumiem par cilvēku klonēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!