Foto: Publicitātes attēli

Datorspēles "Overwatch" turnīrā par pasaules kausu šogad sacentīsies arī izlase no Latvijas, portālu "Delfi" informē komandas galvenais menedžeris, Leonids Maslovs.

Turnīrs norisināsies starpautiskās datorspēļu konferences "BlizzCon" ietvaros, kura noritēs no 2019. gada 30. oktobra līdz 2. novembrim Anaheimas konferenču centrā Losandželosā. Latvijas komandas priekšgalā ir Viktors Bernevs ("Forsak3n"), Normunds Faterins ("sharyk") un vjetnamiešu censonis Gia Huy Trinh ("MirroR").

"Katru gadu e-sporta pasākumi visā pasaulē kļūst aizvien vairāk apmeklētāki un daudz grandiozāki, sacenšoties skatītāju skaitā ar tādiem lieliem notikumiem kā pasaules kausiem tradicionālajos sporta veidos," pauž Maslovs.

Pagājušajā gadā BlizzCon piesaistīja vairāk nekā 40000 dalībnieku un 1000000 skatītāju visā pasaulē. Pasākumā piedalās e-sporta eksperti un, kā norāda Maslovs, tam ir piesaistīts plašs loks ar sociālajos tīklos aktīviem sekotājiem.

Overwatch šobrīd ir viena no populārākajām tiešsaistes sacensību spēlēm, turpina Maslovs. Tā ir ātra, aizraujoša, savstarpēju kauju komandu videospēle.

Spēles izstrādātājs un turnīra organizators ir kompānija "Blizzard", kas ir plaši pazīstama pasaulē ar tādām spēlēm kā "World of Warcraft", "Starcraft", "Diablo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!