Foto: AFP/Scanpix/LETA

Leģendārais bokseris Maiks Taisons manīts Maiami lidostā ratiņkrēslā, radot satraukumu sporta aprindās par viņa veselības stāvokli.

Taisonam pirms kāda laika bija novērotas sēžas nerva problēmas, kā dēļ viņš staigājot bija spiests lietot spieķīti. Tagad veselības problēmas, iespējams, saasinājušās, kādēļ viņam kļuvis vēl grūtāk pārvietoties saviem spēkiem.

Bildes ar Taisonu ratiņkrēslā parādījušās tikai mēnesi pēc tam, kad boksa leģenda vienā no podkāstiem izteicās, ka "viņa derīguma termiņš iet uz beigām".

"Protams, ka mēs visi kādreiz nomirsim. Kad paskatījos spogulī un redzēju mazos plankumus uz sejas, pie sevis noteicu: "Wow. Mans derīguma termiņš tuvojas beigām. Pavisam drīz tas beigsies."," podkāstā teica 56 gadus vecais Taisons.

Taisons arī pēc profesionālās karjeras beigām turpināja būt aktīvs un nodarbojās ar boksu. Pirms diviem gadiem viņam radās jau problēmas ar sēžas nervu. Pēc iekaisuma saasināšanās Taisons divas nedēļas bija spiests pavadīt praktiski gultas režīmā. "Tās bija 30 sekundes un biju gultā uz nedēļu. Tas nav smieklīgi, jo tie ir reāli sūdi. Tas galīgi nebija forši," toreiz teica Taisons.

Viens no visu laiku izcilākajiem un arī skandalozākajiem bokseriem profesionālo karjeru noslēdza 2005. gadā. Karjeras laikā Taisons 56 cīņās izcīnīja 50 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!