Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Lūsiņš sporta sarunu šova "eXi" jaunākajā epizodē atminējās, ka kanādiešu komandas biedrs Kriss Holts spēlēja augstā līmenī, neskatoties uz lieko svaru.

Raidījuma vadītāji tā jaunākajā sērijā bija vienisprātis, ka ne katram profesionālam sportistam nepieciešams zems tauku procents. Katrs gadījums vērtējams individuāli, ko tieši uzsvēra Edgars Lūsiņš, pieminot Krisu Holtu.

"Kad viņš aizbrauca uz Doņeckas "Donbasu", treneris bija kolorītais [Andrejs] Nazarovs," klāsta Lūsiņš. "Holtam statistika bija neadekvāti laba, salīdzinot ar viņa fizisko kondīciju. Ieraugot viņu, nekad neteiksi, ka viņš ir profesionāls vārtsargs vai var kaut ko noķert. Viņam bija +20 kilogrami. Rodas absurda situācija, ka tevi izvēlas komanda un sāk tevi analizēt. Holts ar tādu devīzi teica Nazarovam – ko jūs mani neliekat vārtos, jo es jau noķert ripu varu?"

Kanādas vārtsargs gan pakļāvies komandas vadības prasībām samazināt svaru, bet sezonu drīz vien noslēdzis pēc savainojuma.

Holts rīdzinieku rindas pārstāvēja no 2010. līdz 2012. gadam, pārstāvot "Dinamo" 78 regulārās sezonas mačos, kā arī 12 "play-off" spēlēs. Otrajā sezonā "Dinamo" labā Holts vidēji spēlē ielaida 2,27 ripas un atvairīja 91,9% pretinieku raidījumu. Hokejists karjeru noslēdza 31 gada vecumā pēc sezonas Lielbritānijas augstākajā hokeja līgā (EIHL).

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un Sportacentrs.com veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru, pulksten 21.15 skatāms Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā Sportacentrs.com. Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!