Foto: Reuters/Scanpix
Jau pirmajās dienās pēc nokļūšanas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) latvietis Kristaps Porziņģis izsauca "vētru" sociālajos tīklos, bet tagad pēc veiksmīgi aizvadītajām pirmajām spēlēm sajūsmu par viņu globālajā tīmeklī steidz paust gandrīz vai ikviens basketbola fans.

Pagājušajā naktī Porziņģis un Ņujorkas "Knicks" izcīnīja savu pirmo uzvaru mājas arēnā, slavenajā "Madison Square Garden", ar 99:95 pieveicot Losandželosas "Lakers" ar Kobi Braientu ierindā. Tā kā, visticamāk, Braientam tā bija pēdējā spēle vienā no basketbola svētvietām "Madison Square Garden", tad klātienē spēli noraudzījās daudzas slavenības, tostarp arī viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem, brīnumu meistars Īrvins "Maģiskais" Džonsons.

Bijusī "Lakers" zvaigzne pēc spēles savā profilā "Twitter" ierakstīja, ka "Knicks" un tās prezidents Fils Džeksons ir pelnījuši aplausus par Porziņģa "pārtveršanu" NBA draftā.

Porziņģis pēc NBA drafta bija tā iespaidojis sabiedrību, ka viņš pieminēts arī seriālā "iZombie". Vienā no sērijām seriāla galvenā varone bija apēdusi miruša basketbola trenera smadzenes un pēkšņi ļoti labi orientējās basketbola pasaulē, paužot viedokli par Porziņģi. Tiesa, viedoklis jau nebija tas glaimojošākais, jo daudzi "Knicks" fani pēc drafta pauda neapmierinātību, lai gan nebija redzējuši latvieti darbībā.

Tikmēr NBA izveidotajā aplikācijā "NBA pulss", kas reģistrē, cik daudz par katru spēlētāju runā sociālā tīkla "Twitter" lietotāji, Porziņģis regulāri turas starp populārākajiem basketbolistiem. Spēļu dienās Porziņģis tiek minēts apmēram 150 000 "tvītos", un viņš šajā "spēles elementā" zaudē tikai tādām zvaigznēm kā Lebronam Džeimsam, Kobem Braiantam, Krisam Polam, Kevinam Durantam un citiem.

Vasarā pēc NBA drafta Porziņģim sekotājus skaits "Twitter" profilā pārsniedza 20 000, tad tagad tas ir sasniedzis jau gandrīz 55 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!