Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" bijušais līderis Dirks Novickis un kluba pašreizējais galvenais treneris Riks Kārlails otrdien piedalījušies pilsētas uzkopšanas darbos pēc tur notikušajiem nemieriem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē protesti pēc Džordža Floida nāves skāra arī Dalasu, kurā tika izpostīti vairāki uzņēmumi, ziņo portāls "news4sanantonio.com". Pilsētā otrdien manīti Novickis un Kārlails, kuri palīdzējuši uzkopt pilsētu.

Vācijas basketbolists tostarp kopā ar policistiem piedalījies arī kādas ķieģeļu sienas pārkrāsošanā.

Novickis sociālajā vietnē "Twitter" paudis skumjas par ASV novērojamo rasismu un sociālo netaisnību. Basketbolists uzsvēra, ka nepieciešamas pārmaiņas un sabiedrība var sagaidīt no viņa atbalstu.

Iepriekš aktīvi bijuši arī citi Dalasas "Mavericks" pārstāvji. Kluba īpašnieks Marks Kjūbens un tā spēlētāji Dvaits Pauels, Džastins Džeksons, Džeilens Bransons un Maksimilians Klebers svētdien ārpus Dalasas policijas iecirkņa piedalījās aizlūgšanā par Džordžu Floidu.

Jau ziņots, ka 25. maijā Mineapolē aizturēšanas laikā policists Dereks Šovens nogalināja afroamerikāni Dzordžu Floidu. Tam sekojuši protesti un nekārtības vairākās ASV pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!