Foto: Shutterstock
Pasaules boksā ir neskaitāmas organizācijas, kuras sevi uzskata par vadošo un rīko savas cīņas par "vienīgo" pasaules čempiona titulu. Tāpat šīs organizācijas veido savus "objektīvos" rangus un sarindo bokserus secībā, kā tie var iegūt tiesības pacīnīties par čempionu jostu.

Viena no organizācijām ir Pasaules boksa asociācijas (WBA), kas, veidojot titula kandidātu rangu, rīkojusies subjektīvi, nav ņēmusi jaunāko informāciju un tādēļ pieļāvusi diezgan nepatīkamu kļūmi. Tās jaunākajā rangā, kas publicēts pēc cīņām, kas risinājušās līdz 4. jūnijam ieskaitot, vieglajā svarā rangā ar 11. numuru iekļauts Ali Rajmi, kurš visas savas 25 profesionālās cīņās uzvarējis ar nokautiem.

Taču ESPN vērš uzmanību, ka "šis bokseris nedrīkst būt rangā tik augstu, precīzāk, vispār nedrīkst būt rangā". 23. maijā Jemenā pēc gaisa spēku uzbrukumiem 41 gadu vecais bokseris gāja bojā.

ESPN bilst, ka arī kopumā šī boksera atrašanās rangā būtu bijusi diezgan subjektīva un neloģiska. Savas karjeras pirmās cīņas Rajmi uzvarēja ar nokautiem jau pirmajā raundā, taču pretinieki bijuši mazpazīstami ārpus Jemenas. Savukārt pēdējās četras cīņas vīrietis aizvadījis 2014. gadā un visas pret vienu un to pašu pretinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!