Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Ērvins "Maģiskais" Džonsons un Aizeja Tomass NBA televīzijas speciālā raidījumā salīga mieru pēc vairāku gadu ilga strīda.

"Šī ir lieliska diena," teica Džonsons. "Mana sieva, mana māte un mans tēvs teica, ka mums jāsalīgst miers. Es teicu, ka nav šaubu, ka mēs to izdarīsim. Tagad mēs sēžam viens otram pretī, atceramies brīžus, kad bija jautri, kad smagi strādājām un kad sapņojām lielus sapņus."

"Tu esi mans brālis. Ļauj man tev atvainoties, ja esmu tevi sāpinājis un ka nebijām kopā. Dievs mūs atkal saved kopā," turpināja Džonsons. Abi pēc tam emocionāli apskāvās.

Džonsons un Tomass bija tuvi draugi 1980-os gados, bet pēc tam viņu attiecības pasliktinājās. 1998.gadā Džonsona pārstāvētā Losandželosas "Lakers" un Tomasa pārstāvētā Detroitas "Pistons" spēkojās NBA finālā. Togad "Lakers" kļuva par čempioniem, un Tomass vēlāk atklāja, ka abu attiecības kļuva citādākas. Gadu vēlāk "Pistons" finālā pārspēja Losandželosas komandu, bet saspīlētās attiecības turpinājās.

Savā biogrāfijā Džonsons arī skaidroja, ka Tomass esot apšaubījis viņa seksuālo orientāciju, kā arī viņš nevēlējās ar viņu spēlēt 1992. gada ASV izlasē, kas pazīstama ar nosaukumu "Sapņu komanda". "Lakers" leģenda piebilda arī to, ka arī pārējie ASV izlases spēlētāji toreiz nevēlējās Tomasu redzēt komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!