Foto: DELFI

11 reizes par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu kļuvušais Bils Rasels arestēts par cenšanos ienest ieroci lidmašīnā, nedēļas nogalē vēstīja Sietlas televīzijas stacija KIRO 7.

79 gadus vecais Rasels, kurš iekļauts 50 visu laiku izcilāko NBA spēlētāju sarakstā, arestēts pagājušās nedēļas vidū, kad viņa rokas bagāžā atrasts pielādēts 38.kalibra ierocis.

Pēc nopratināšanas gan veterāns atbrīvots un netiek ziņots, vai viņam tika atļauts doties ceļā ar to pašu lidmašīnu. Amatpersonas atklājušas, ka Raselam ir ieroča nēsāšanas atļauja.

Rasela NBA spēlētāja karjera ilga tikai 13 gadus no 1956. līdz 1969.gadam, tomēr šajā laikā viņš pamanījās 11 reizes ar Bostonas "Celtics" triumfēt sacensībās. Tāpat viņš piecas reizes tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Vēlāk Rasels arī trenēja "Celtics", Sietlas "SuperSonics" un Sakramento "Kings" vienības.

ASV ir lielākais ieroču īpatsvars uz vienu iedzīvotāju pasaulē, tāpēc arī tur tiek veikts daudz slepkavību. Pēc ANO datiem, 2010.gadā ASV ar ieročiem tika veiktas aptuveni 10 000 slepkavības, kaimiņvalstī Kanādā vien 173, bet Japānā - 11 slepkavības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!