Foto: Publicitātes foto

15 gadus vecs krievu futbolists, bijušais Sanktpēterburgas "Zeņit-84" bērnu komandas vārtsargs avarējis, būdams pie "Aston Martin DB9" stūres, vēsta vietējie mediji.

Konstantīns, kura uzvārds netiek atklāts, bijis pie stūres, kad viņa vadītais "Aston Martin" sadūries ar "VW Tiguan". Tā kā jaunajam futbolistam nav autovadītāja apliecības, viņš notikuma vietu pameta, atstājot tur mašīnu. Vēlāk jaunietis apgalvoja, ka alkohola reibumā neesot bijis un par sadursmes vaininieku nosauca "VW Tiguan" vadītāju.

"Pirms iebraukšanas krustojumā paskatījos uz abām pusēm. Neviena nebija. Pēkšņi nez no kurienes no labās puses man sānos ietriecās "Volkswagen Tiguan". Mans braukšanas ātrums nebija liels, ap 40-50 km/h, bet viņš "nesās" pieklājīgā ātrumā, ap 80 km/h," Konstantīnu citē "Life News".

"Aston Martin DB9" jaunais futbolists iegādājās 31.decembrī, bet avārija notika 2.janvārī. Automašīnas iepriekšējais īpašnieks atklājis, ka sportists pēc spēkrata ieradies kopā ar draugiem, tērpies "Zeņit" formā un pirkumu veicis skaidrā naudā, samaksājot divus miljonus rubļu (28,5 tūkstoši eiro).

Jauniešu futbola kluba "Zeņit-84" direktors Sergejs Protasovs apstiprinājis, ka pārkāpējs bijis šīs komandas spēlētājs, automašīnu viņš nav nozadzis, bet oficiāli nopircis. No notikuma vietas aizmucis nevis tāpēc, ka būtu alkohola reibumā, bet tāpēc, ka nobijies.

"Protams, ka viņš rīkojās nepareizi, taču dzēris nebija," aģentūrai "R-Sport" teicis Protasovs. "Viņš vienkārši nobijās, tāpēc aizmuka. Nobijās, ka viņu piekaus, tāpēc noslēpās aiz stūra un skatījās, kā mašīnu ar evakuatoru aizved uz stāvlaukumu. Paldies Dievam, ka nevienu nenotrieca. Turklāt šis pārkāpums arī izskatās visai apšaubāms. Ja viņam būtu autovadītāja apliecība, vēl nav zināms, kurš būtu atzīts par vainīgu, bet tā kā tiesību nav, automātiski vainīgs ir Konstantīns."

"Puisim 15 gadu, iesācējs, iekļuva avārijā. Mašīnu viņš nopirka par savu naudu, es ar viņu runāju," piebilst kluba direktors. "Viņš nedrīkstēja sēsties pie stūres un braukt, bet tad kāpēc atļauj pārdot mašīnu? Izrādās, sākot ar brīdi, kad saņem pasi, vari nopirkt kaut vai Ostankinas televīzijas torni! Šo auto nopirka tāpēc, ka smadzeņu nav. Par tādu naudu izvēlējās nevis "Toyoya Land Cruiser", bet "Aston Martin"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!