Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 12. maijā, e-sporta turnīra "Baltic eCup" FIFA-20 turnīrā par pirmajiem diviem pusfinālistiem kļuva Staņislavs Nečiporenko (BFC "Daugavpils") un Andreass Vaikla (Narvas "Trans").

Otrdien sākās izslēgšanas spēles, un pirmajā kārtā Vaikla ar 5:4 uzvarēja Ivanu Lukjanovu ("Riga FC"), bet Nečiporenko ar 7:2 sagrāva Ernestu Veļuli (FK "Panevežis"). FK "Valmiera" leģionārs Tolu Arokodare ar 4:7 piekāpās "Kalju" spēlētājam Vladislavam Homutovam, savukārt Semjons Beļakovs (Tallinas "Legion") ar 4:1 pieveica "Panevežis" spēlētāju Tomu Salamanaviču.

Šīm spēlēm sekoja pirmie divi ceturtdaļfināli. FK "Metta spēlētājs Jegors Novikovs ar 2:3 piekāpās Vaiklam, bet Nečiporenko ar 8:0 sagrāva Roku Fiipaviču (FK "Riteriai"). Līdz ar to pirmajā pusfinālā tiksies Vaikla un Nečiporenko.

Par vietu otrajā pusfinālā trešdien cīnīsies Homutovs un Markus Allasts (Tallinas "Kalev"), kā arī Beļakovs un Mats Vareika (FK "Žalgiris").

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas futbola virslīgu un "Best4Sport TV" piedāvā "Baltic eCup" spēļu video tiešraidi. Visus mačus ar Latvijas spēlētāju līdzdalību komentēs Antons Semeņaks un Emīls Blūms. Pašas spēles tiks aizvadītas uz "Playstation 4" spēļu konsolēm.

9. un 10. maijā notika katras valsts spēlētāju miniturnīrs, pēc kura četri labākie iekļūs Baltijas finālā. "Baltic eCup" fināls plānots 12. un 13. maijā. Kopumā turnīrā piedalās 31 spēlētājs – pa desmit no Latvijas un Igaunijas klubiem, kā arī 11 - no Lietuvas.

Latvijas turnīrā apakšgrupu izloze kopā saveda pirms mēneša aizvadītā "Ghetto Virsligas kauss" finālistus Jegoru Novikovu (FK Metta) un Staņislavu Nečeporenko (BFC Daugavpils), ar kuriem vēl kopā spēkosies Kirilo Drišļuks (FK Spartaks), Ņikita Ivanovs (FK Jelgava) un Roberts Savaļnieks (RFS). Otrā apakšgrupā spēkojās Artūrs Karašausks (FK Liepāja), Ivans Lukjanovs (Riga FC), Jevgeņijs Kozlovs (FK Ventspils), Tolu Arokodare (Valmiera FC) un Romāns Mickevičs (FK Tukums 2000/TSS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!