Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas titulētākais riteņbraucējs, vairākkārtējais olimpiskais čempions sers Kriss Hors kopā ar bērnu grāmatu autori Džoannu Nadīnu sarakstījis grāmatu sēriju bērniem par riteņbraukšanu, vēsta britu mediji.

Pasakas galvenais varonis ir "Lidojošais Fērguss" ("Flying Fergus") un tā domāta 5- 8 gadus veciem lasītājiem. Pirmā grāmata sērijā iznāks 2016. gada maijā, bet nākamās - jūlijā un oktobrī. Oktobra izlaidumam līdzi nāks grāmata par riteņbraukšanu, kas iedrošinās bērnus veidot savas velosipēdista dienasgrāmatas. Kopumā paredzēts izlaist sešas daļas.

Fērguss ir parasts zēns ar neparastu fantāziju, kurš savā devītajā dzimšanas dienā vēlas īpašu velosipēdu, lai piedalītos sacensībās, bet ģimenei nav tik daudz naudas, un zēns tā vietā "manto" pazudušā tēva sarūsējušo riteni, kuram, izrādās, piemīt neparastas spējas.

"Es ceru, ka Lidojošais Fērguss izklaidēs un iedvesmos bērnus, pavērs viņiem jaunus brīvības apvāršņus un ļaus piedzīvot neparastus piedzīvojumus, ko var sniegt divritenis," saka Kriss Hojs.

Izdošanas tiesības iegādājusies "Hot Key" izdevniecības redaktore Emma Metjūsona, kura iepriekš rediģējusi Harija Potera stāstus "Bloomsbury".

Džoanna Nadīna ir populārās grāmatu sērijas par Reičelu Railiju ("Rachel Riley") autore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!