Foto: EPA/LETA

Nereti dzirdēts, ka fanojam mēs te par savām uzvarām skeletonā, bobslejā un BMX, kur mačiem nopietni pievēršas labi ja dažas valstis, bet lielajos sporta veidos – tur ar pliku pakaļu uz mūrīša... Pirmajā mirklī var šķist, ka šāds skābēts vērtējums ir visnotaļ adekvāts, taču – vai tiešām? Pasijājot iedomu pelavas siekā, izrādās, paliek krietns maišelis graudu!

25. Aleksandrs Koliņko pret "Liverpool"

2001. gada 10. janvāra Anglijas Futbola līgas kausa pusfināla pirmajā spēlē Koliņko teicama spēle vārtos palīdzēja kaldināt "Crystal Palace" uzvaru ar 2:1 – par spīti tam, ka "Liverpool" rindās laukumā devās Ouvens, Džerards, Heskijs, Hīpije, Karagers, Litmanens, Hamans un Šmicers – vesela zvaigžņu plejāde. Tiesa, 24. janvārī atbildes spēlē "Crystal Palace" kapitulēja ar 0:5, bet mūsu vārtsargs 83. minūtē nopelnīja sarkano kartīti.

24. Anete Jēkabsone-Žogota pret "Mercury" un "Sparks"

2009. gada 29. augustā Jēkabsone-Žogota aizvadīja savu rezultatīvāko spēli WNBA karjerā, iemetot 23 punktus, tomēr Konektikutas "Sun" ar 84:95 zaudēja regulārā čempionāta un "play-off" uzvarētājai Fīniksas "Mercury", kurā spēlēja Daiena Taurasi, Kepija Pondekstere un Penija Teilore. Jau nākamajā dienā Anete guva 21 punktu pret pusfinālisti Losandželosas "Sparks" (81:91), kuras rindās spēlēja Liza Leslija, Kendisa Pārkere un Tīna Tompsone.

23. Marians Pahars pret "Chelsea"

2002. gada pirmajā dienā Pahars spēles 55. minūtē izlīdzināja rezultātu (2:2), bet atlikušajā laikā "Southampton" nodrošināja uzvaru ar 4:2. "Chelsea" rindās spēlēja Gudjonsens, Haselbenks, kā arī tolaik vēl jaunie Terijs un Lempards.

22. Ainars Bagatskis pret "Maccabi"

ULEB Eirolīgas "Top 16" posma izšķirošajā mačā Kauņas "Žalgiris" komandai 2004. gada 8. aprīlī "Final Four" sasniegšanai bija vajadzīga uzvara Telavivā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!