Foto: Reuters/Scanpix

Par draudzenes slepkavību notiesātais bijušais slavenais DĀR paralimpietis Oskars Pistoriuss var lūgt priekšlaicīgu atbrīvošanu no cietuma, taču viņa lieta pagaidām vēl nav skatīta, vēsta ārvalstu masu mediji.

2013. gada 14. februārī Pistoriuss nošāva savu draudzeni Rīvu Stīnkempu. Sportists taisnojās, ka tas bija nelaimes gadījums, jo domājis, ka šauj pa iebrucējiem. Sākotnēji viņam piesprieda piecus gadus cietumā par slepkavību bez iepriekšēja nodoma, bet vēlāk sods palielināts līdz 13 gadiem un pieciem mēnešiem.

DĀR likumi ļauj ieslodzītajam pēc puses termiņa izciešanas iesniegt lūgumu atbrīvot priekšlaicīgi. Pistoriuss arī iesniedzis tādu lūgumu, tomēr lieta nav skatīta, jo ieslodzītais nav ticies ar cietušās ģimeni. DĀR likumi nosaka, ka cietušās radiniekiem šādos gadījumos ir tiesības tikties ar vainīgo, un pēc tikšanās radinieki var iesniegt savu vērtējumu par ieslodzītā lūgumu. Radiniekiem ir tiesības sniegt ieteikumus, taču tiesai, izskatot lūgumu, tas nav obligāti jāņem vērā.

Stīnkempas tēvs un māte izteikušies, ka gribētu no Pistoriusa dzirdēt, kādēļ viņš nošāva viņu meitu. Noslepkavotās vecāki gan nav teikuši, vai viņi ir pret vai atbalsta Pistoriusa priekšlaicīgu atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!