Foto: Shutterstock

Gatavojoties lielākajam notikumam pasaules futbolā, Pasaules kausa izcīņai, Starptautiskā Sporta prese asociācija (AIPS) izveidojusi apjomīgu ieteikumu sarakstu, no kā vajadzētu uzmanīties Brazīlijā.

"Brazīlija neapšaubāmi ir skaista zeme, taču tai ir arī savas "tumšās puses". Mēs visi zinām, ka tur ir pasakainas pludmales, samba un fantastiska futbola vēsture, taču tas būs mazs mierinājums, ja jums gaišā dienas laikā tiks nozagts maks, telefons vai portatīvais dators." teikts AIPS izplatītajā informācijā.

Aģentūras "Reuters" futbola nodaļas redaktors Maiks Kolets ir izveidojis "rokasgrāmatu" kolēģiem, kas dosies uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, bet to var likt lietā ikviens līdzjutējs, kas klātienē gatavojas sekot līdzi spēlēm. Pirmais padoms ir - galvenais, nepretojieties aplaupīšanai. "Atdodiet savas vērtīgās lietas ātri un bez komentāriem. Centieties nekļūt par zagļu uzmanības objektu - nelietojiet mobilo telefonu uz ielas un ģērbieties neuzkrītoši".

Īpaši ieteikts uzmanīties, lietojot bankomātus. Visbiežāk kredītkaršu datu nolasīšana notiekot lidostās, jo tieši tur ārzemnieki visvairāk izņem naudu, ierodoties valstī. Makā ieteikts turēt tieši tik daudz naudas, lai apmierinātu savas dienas vajadzības un "iespējamos aplaupītājus", bet vislabāk ir ieviest rezerves maku un "īsto" kopā ar dokumentiem turēt viesnīcas seifā.

Zagļi esot iecienījuši arī apzagšanu taksometrā, piebraucot automašīnai klāt ar motocikliem un izraujot pārsteigtajam upurim no rokām telefonu vai datortehniku. Tāpat tiek ieteikts pēc tumsas iestāšanās bez vajadzības nestaigāt apkārt un nepārspīlēt ar alkohola lietošanu.

Pieredzējušais žurnālists norāda, ka arī preses centri Brazīlijas stadionos nebūt nav droša vieta - "profesionālās zagļu bandas var iegūt akreditācijas kartes un caurlaides", viņš brīdina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!