Foto: AFP/Scanpix
Izcilā somu skrējēja Pāvo Nurmi vārdā nosauktajās spēlēs šogad šķēpmešanas sacensību uzvarētājs savā īpašumā iegūs salu Turku arhipelāgā, ja raidīs šķēpu tālāk par pašreizējo Somijas rekordu, kas ir 93,09 metri.

Šo Somijas rekordu pirms 19 gadiem saniedza Aki Parviainens.

Nurmi spēles risināsies 5. jūnijā, un tās iekļautas Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) "World Challenge" kalendārā. Tām jau pieteicies pašreizējais pasaules čempions vācietis Johaness Feters. Tāpat uz uzvaru pretendēs arī olimpiskais čempions Tomass Rēlers no Vācijas un pašmāju varonis Tero Pitkemeki.

"Ceru, ka sala ir tik liela, lai tajā būtu arī sauna," atzīmēja iepriekšējo divu gadu čempions Rēlers.

Savukārt divus gadus pirms tam uzvaru izcīnīja Pitkameki, kurš prognozē, ka šī gada sacensībās šķēps tiks mests aiz 90 metru atzīmes.

Vadošajiem šķēpmetējiem Pāvo Nurmi sacensības būs arī sagatavošanās Eiropas čempionātam, kas augstā norisināsies Berlīnē.

Feters 27. februārī sacensībās Dienvidāfrikas Republikā sasniedza šosezon labāko rezultātu pasaulē, šķēpu aizmetot 91,22 metru tālumā.

Pērn trīs Vācijas sportisti raidīja šķēpu aiz 91 metra atzīmes, kas ir tālāk par Latvijas rekordu (90,73 metri). Sezonas līderis ar 94,44 metriem bija 1992.gadā dzimušais Feters, bet 93,90 un 91,07 metru tālumā meta 1991.gadā dzimušie Rēlers un Andreass Hofmans. Feters un Rēlers pērn katrs trīs reizes meta tālāk par 90 metriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!