Ilggadējais Čehijas futbola izlases un Londonas "Chelsea" vārtsargs Petrs Čehs, kurš šobrīd futbola klubā pilda konsultanta lomu, kļuvis par Lielbritānijas nacionālās hokeja līgas (NIHL) vienības Gildfordas "Phoenix" vārtsargu, vēstīts komandas mājaslapā.

Čehs karjeru noslēdza 2019. gada maijā, kad Londonas "Arsenal" sastāvā piedzīvoja zaudējumu pret savu bijušo "Chelsea" vienību UEFA Eiropas līgas finālā. Savukārt pēcāk futbolists atgriezās "Chelsea" organizācijā, kurā viņš strādā par tehnisko un spēlētāju snieguma konsultantu.

"Pēc 20 pavadītiem gadiem profesionālajā futbolā šī būs brīnišķīga iespēja nodarboties ar spēli, kuru mīlu skatīties un spēlēju jaunībā," izteicās Čehs.

Viņa pārstāvētā "Phoenix" vienība spēlē Lielbritānijas otrajā stiprākajā hokeja līgā. Čehs kļūs par komandas trešo vārtsargu un kopā ar klubu trenēsies, kad viņam to ļaus pamata pienākumi "Chelsea" organizācijā.

"Par laimi darbs "Chelsea" man netraucē brīvajā laikā nodarboties ar spēli, kuru mīlēju kā bērns un esmu spēlējis gadiem ilgi. Profesionālā futbolista karjeras laikā pašsaprotamu iemeslu dēļ nevarēju spēlēt hokeju. Tagad to varu darīt," klāstīja Čehs.

"Līguma parakstīšana ar Petru ir milzīgas ziņas "Phoenix" komandai," izteicās kluba galvenais treneris Endijs Hemingss. "Viņš ir lielisks puisis, kurš smagi strādā, un nespēju sagaidīt viņa debiju."

37 gadus vecais sportists karjeras laikā aizvadīja 124 spēles Čehijas izlases sastāvā, kā arī pirms došanās uz Lielbritāniju pārstāvēja pašmāju komandas "Chmel Blšany", Prāgas "Sparta" un Francijas klubu "Rennes".

Čehs ar Londonas "Chelsea" četras reizes kļuva par Anglijas premjerlīgas čempionu, kā arī pa reizei triumfēja UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!