Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas futbola kluba Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Sebastjēns Alērs svētdien beidzot debitēja šīs komandas sastāvā, turklāt laukumā devās ar vēstījumu nesen pārciestam vēzim.

Alērs "Borussia" rindas papildināja jau pagājušajā vasarā, par aptuveni 31 miljonu eiro pārnākot no Amsterdamas "Ajax". Kaut arī uzbrucējs bija plānots kā aizvietotājs Ērlingam Holannam, viņam īsi pēc transfēra, pirmsezonas treniņnometnes laikā tika konstatēts sēklinieku vēzis.

Līdz ar to Alēram bija nepieciešams iziet ārstniecības kursu ar operāciju un ķīmijterapiju, kas bija veiksmīgs, un spēlētājs varēja sākt domāt par futbola spēlēšanu. 3. janvārī viņš atgriezās Dortmundes komandas treniņos un jau desmit dienas vēlāk treniņnometnes pārbaudes spēlē iesita trīs vārtus septiņu minūšu laikā.

Ilgi gaidītā debija oficiālās spēlēs pienāca svētdien Vācijas Bundeslīgas mačā pret "Augsburg". Alērs laukumā devās cīņas 62. minūtē, tobrīd rezultātam esot 2:2, bet turpinājumā Kotdivuāras futbolists palīdzēja "Borussia" izcīnīt panākumu ar 4:3.

Alērs laukumā svētdien devās ar īpašiem bučiem, uz kuriem bija simbolisks vēstījums - "Piekāst vēzi".

"Šī ir labākā sajūta, kāda iespējama," par emocijām atgriešanās mačā teica Alērs. "Nezināju, ko nesīs nākotne, taču katru dienu koncentrējos uz to, lai būtu labā formā. Varu izdarīt visu to, ko varēju iepriekš, un tas man dod lielu pārliecību."

"Nekad nedomāju par futbolista karjeras beigām," laiku, kad cīnījies ar Vēzi, atcerējās uzbrucējs. "Grūtāk bija manai ģimenei, jo tai nebija kontroles pār notiekošo. Viņi man ļoti daudz palīdzēja."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!