Foto: AFP/Scanpix

Ieraudzīt Ņujorkas "Knicks" komandā spēlējošā Kristapa Porziņģa kārtējo "slam dunk" vai Sanantonio "Spurs" jaunpienācēja Dāvja Bertāna trīspunktnieku acu priekšā – jau šajā sezonā to varēs jebkurš basketbola līdzjutējs, jo Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piedāvās vairākas spēles vērot virtuālajā realitātē, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

NBA sadarbībā ar Kalifornijas uzņēmumu "NextVR" šajā sezonā piedāvās ikvienam basketbola fanam vairākas spēles (katru nedēļu pa vienai) vērot virtuālajā realitātē. Lai izbaudītu 21. gadsimta tehnoloģiju piedāvātās iespējas, līdzjutējam vajag abonēt NBA spēļu interneta translāciju gada paketi un iegādāties "Samsung" jaunākās paaudzes telefonu ar virtuālajām brillēm "Samsung Gear VR".

Tieši Bertānu kā pirmo no latviešiem varēs vērot virtuālajā realitātē, jo 27. oktobrī NBA kā pirmo no visām spēlēm šajā projektā rādīs "Spurs" maču viesos pret Sakramento "Kings". NBA un "NextVR" sola, ka tiešraidē skatītāji būs tik tuvu pašiem basketbolistiem, kā neviens – gan laukuma malā, gan ar skatu no groza augšas virs pašas stīpas. Tāpat virtuālajā realitātē paralēli darbībām laukumā brillēs varēšot redzēt visplašāko statistiku un dažādu situāciju grafisku analīzi.

"Mēs apzināmies, ka dažādas tehnoloģiju inovācijas ienāk tiešajās translācijās un tagad arī virtuālajā realitātē, tāpēc tam ir jāpievērš lielāka uzmanība. Tāpēc arī mums jāievieš novitātes," saka viens no NBA viceprezidentiem Džefs Marsilio.

NBA ar "NextVR" sadarbojas jau trīs sezonas, kuru laikā veikti eksperimenti un testa režīmā pārbaudītas vairākas iespējas spēļu translācijai virtuālajā dzīvē. Sadarbības ietvaros virtuālajā realitātē rādīta pērnās sezonas atklāšanas spēles ar toreizējiem NBA čempioniem Goldensteitas "Warriors", Zvaigžņu spēle un arī šogad jūnijā notikusī NBA finālsērija, kurā Klīvlendas "Cavaliers" apspēlēja "Warriors". "NextVR" ir pieredze arī augstākā līmeņa tenisa, boksa, amerikāņu futbola, futbola un daudzu citu sacensību pārraidīšanā virtuālajā realitātē.

"NBA ir ideāli piemērota virtuālajai realitātei, jo spēle ir ātra, dinamiska, bet iespēja redzēt spēlētājus tik tuvu ir ideāls produkts priekš "NextVR", saka kompānijas priekšsēdētājs Breds Alens.

Pagaidām nav zināms viss sezonas spēļu kalendārs virtuālās realitātes mačiem, tomēr NBA sola, ka sezonas gaitā katru komandu varēs vērot vismaz reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!