Augsta līmeņa Latvijas makšķerēšanas sacensībās "Head to head" (H2H) fiksējuši, ka viena no turnīra komandām krāpusies, iesniedzot savu noķerto zivju mērījumus.

“Diemžēl, pēc rūpīgas lomu foto analīzes nācās viennozīmīgi secināt, ka H2H organizatoru rīcībā ir pierādījumi, kas norāda uz apzinātu krāpšanos un manipulācijām turnīra laikā rezultātu uzlabošanā no vienas komandas . Liela vilšanās par šo komandu, bet patiess prieks par to, ka citām komandām nav novērojama šāda tendence,” teikts turnīra paziņojumā.

“”H2hfish” organizatoru un tiesnešu rīcībā tika nodoti arī papildus foto materiāli arī no citām sacensībām, kas tikai vēl vairāk apstiprina konkrētas komandas sistemātisku un apzinātu negodprātību un krāpšanos ar lomiem un to mēru. Konkrētā komanda nožēlo notikušo, ir atzinusi savu vainu pilnībā, kā arī atgriezusi negodīgā ceļā iegūtās balvas, kuras godīgi un atbilstoši esam sadalījuši un nodevuši krāpniecībā cietušajiem šīs negodīgās komandas pretiniekiem,” turpināja organizatori.

“”H2hfish” organizatoru komanda uzsver, ka šīs neesot nekādas raganu medības. Tiek uzsvērta godīga un atklāta sacensību norise.

“Pateicoties šim atgadījumam esam jau atraduši vairākus strādājošus digitālos zivju mērīšanas veidus, izdomājuši vairākas iespējas, kā uzlabot esošo jau morāli un fiziski novecojošo sistēmu. Kā neļaut maldināt tiesnešus un kā vēl joprojām spēlēt godīgu spēli bez tiesnešiem katrā laivā. Kā nepieļaut šādas darbības nākotnē. Tā kā nekad nav sliktuma bez labuma,” teikts paziņojumā.

Turnīra organizatoru skaidrojums par krāpšanos aizvadītajās sacensībās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!