Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedalījās kādā "zvaigžņu spēlē", kas gan izvērtusies par savdabīgu farsu, jo Krievijas vadītājam laukumā bija jādod ceļš, par notikušo maču portālam "newsru.com" pastāstījis viens no sacensības dalībniekiem.

Putins, svinot, savu dzimšanas dienu, piedalījās Nakts hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē, kurā Krievijas prezidenta komanda uzvarēja ar . Putins guva septiņus vārtus.


Kā pavēstīja viens no Zvaigžņu spēles dalībniekiem Jevgeņijs Perovskis, mačam no NHL iepriekšējo gadu čempionvienībām izvēlējās pa diviem dalībniekiem, kuriem par spēlēšanu paziņots 6. oktobrī - dienu pirms paša mača. Tikai tad arī visi uzzinājuši, ka nāksies spēlēt pret Putinu.

"Iegājām ģērbtuvē, tur bija visas mūsu formas, gluži kā KHL [Kontinentālajā hokeja līgā]. Pateica, ka spēle kavēsies vismaz pa stundu. Tad atnāca treneris un pateica, ka ir jauni noteikumi, jo Vladimirs Vladimirovičs [Putins] vēlas, ka pret viņu spēlē tikai amatieri. No mums ātri izveidoja jaunu sastāvu," stāsta mača dalībnieks.

Putina pretinieku komandā atstāti visi amatieru līmenim atbilstoši hokejisti, kā arī pielikti klāt vairāki ietekmīgi cilvēki - uzņēmēji Genādijs Timčenko, Arkādijs un Boriss Rotenbergi, Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs, Tatarstānas vadītājs Rustams Minihanovs, uzņēmēji Boriss un Mihails Zingareviči. Savukārt Putina komandā spēlējuši bijušās Krievijas hokeja zvaigznes Vjačeslavs Fetisovs, Aleksejs Kasatonovs, Pāvels Burē, Valērijs Kamenskis, Alkesandrs Mogiļnijs, Aleksejs Žamnovs, Aleksandrs Jakuševs un Sergejs Makarovs.

"Protams, ka bija speciāli norādījumi. Teica, ka Vladimira Vladimiroviča ceļā ir jādod "zaļā gaisma". Lūdza pirms viņa nekrist, nejauši nepieskarties, neaiztikt, īpaši to uzsverot aizsargiem. Pret pārējiem - spēlējiet, kā vajag. Pāris reizes piemirsu un nobraucu diezgan tuvu Putinam. Viņš paskatījās un pasmaidīja," atceras Perovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!