Foto: Reuters/Scanpix

Portugāles futbola izlases līderis un kapteinis Krištianu Ronaldu, kurš trešdienas vakarā ieradīsies Rīgā, otro gadu pēc kārtas kļuvis par pelnošāko sportistu ietekmīgā izdevuma "Forbes" versijā.

Kalendārā gada laikā 32 gadus vecais Ronaldu nopelnījis 93 miljonus dolāru (82 miljonus eiro). Aizvadītais gads portugālim bija ļoti veiksmīgs arī sportiskajā ziņā, jo viņš jūlijā palīdzēja Portugālei pirmo reizi vēsturē kļūt par Eiropas čempioni, tāpat viņš tika nosaukts par pasaules labāko futbolistu, kā arī ar Madrides "Real" uzvarēja gan Spānijas čempionātā, gan UEFA Čempionu līgā.

Pērnā gada rudenī Ronaldu noslēdza jaunu līgumu ar "Real", kas viņam gada laikā ļauj nopelnīt aptuveni 50 miljonus dolāru (44 miljonus eiro), kā arī viņš saņem bagātīgus bonusus. Gada laikā portugālis no kluba saņēmis 58 miljonus dolāru (51 miljonu eiro), savukārt vēl 35 miljonus dolāru (31 miljonu eiro) viņam snieguši reklāmlīgumi ar tādām kompānijām kā "Nike", "Tag Heuer" un "Herbalife", turklāt arī spēlētāja paša brends "CR7" kļūst arvien populārāks.

Savukārt ar "Nike" Ronaldu ir noslēdzis mūža līgumu, kas viņam kopumā varētu ienest ap miljardu dolāru (890 miljonus eiro).

Ronaldu piektdien Portugāles izlases sastāvā būs redzams arī "Skonto" stadionā, jo viņa pārstāvētajai valstsvienībai jāaizvada 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mačs pret Latviju. Portugāles izlase trešdienas vakarā ieradīsies Rīgā un ceturtdien aizvadīs treniņu.

Tikmēr otro vietu gada pelnošāko atlētu sarakstā ieņem pašreizējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss, kurš 12 mēnešu laikā ticis pie 86,2 miljoniem dolāru (76 miljoniem eiro).

Pelnošāko sportistu sarakstā Džeimss pakāpies no trešās uz otro vietu, jo pirms gada noslēdza jaunu trīs gadu līgumu ar "Cavaliers". Kontrakta kopējā vērtība ir 100 miljoni dolāru (89 miljoni eiro), bet lielu artavu viņa ienākumos sniedz reklāmlīgumi.

Savukārt no otrās uz trešo vietu pelnošāko sportistu sarakstā nokritis argentīniešu futbolists Lionels Mesi no Spānijas granda "Barcelona", kurš gada laikā nopelnījis 80 miljonus dolāru (71 miljonu eiro).

Tikmēr pirmajam trijniekam seko Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers, basketbolists Kevins Durants, kā arī amerikāņu futbola spēlēfājs Endrū Laks un golferis Rorijs Makilrojs.

Pirms Ronaldu pelnošākais sportists divus gadus pēc kārtas bija amerikāņu bokseris Floids Meivezers, kurš gan pašlaik vairs nav aktīvs sportists, bet drīzumā varētu atgriezties ringā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!