Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājs Šakils O'Nīls pēc savas spēlētāja karjeras pelna vairāk naudas nekā tad, kad devās laukumā, viņš atklāja intervijā televīzijas kanāla HBO sporta raidījumā.

O'Nīls šobrīd ir reklāmas seja ļoti daudziem un dažādiem produktiem, un uz žurnālista jautājumu, vai viņš tagad pelna vairāk naudas nekā spēlētāju karjeras laikā, viņš atbildēja: "Jā".

"Šaka zīmols ir paredzēts jautrībai. Es vēlos likt cilvēkiem smieties, un tā ir daļa no mana biznesa modeļa. Man patīk produkti, kurus reklamēju, jo es tos pārdodu cilvēkiem. Man jābūt godīgam pret viņiem," teica O'Nīls.

O'Nīls savā 19 gadus ilgajā NBA karjerā nopelnīja 292 miljonus ASV dolāru, bet vienas sezonas laikā viņa lielākā alga bija 27,7 miljoni.

O'Nīls karjeras laikā izcīnīja četrus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulus. Viņš ir viens no četriem NBA spēlētājiem, kurš vismaz trīs reizes kļuvis par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. O'Nīls 1996. gadā ASV izlases sastāvā tika kronēts par olimpisko čempionu, bet divus gadus pirms tam kļuva par pasaules čempionu.

NBA spožās karjeras laikā O'Nīls guva 28 596 punktus, kas ir astotais labākais rādītājs NBA vēsturē, izcīnījis 13 099 atlēkušās bumbas (14.vieta NBA vēsturē) un realizējis 58,2% no metieniem no spēles, kas ir otrs labākais rādītājs NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!