Foto: DELFI
Ar ambiciozu mērķi - dalība XXVII Vispārējos latviešu dziesmu svētkos 2023. gadā, ar ko tiks atzīmēta latviešu dziesmu svētku kustības 150 gadu jubileja - dibināts Latvijas olimpiešu koris. Par kora dalībnieku var kļūt jebkura Olimpiskās spēlēs akreditēta persona.

Koris didināts 27. septembrī. Olimpiešu kora dibināšanas iniciatori ir olimpieši - Zintis Ekmanis, Ingrīda Amantova, Raimonds Bergmanis, diriģente Ilze Dūmiņa un kultūras projektu attīstītājs Andris Feldmanis. Par kora dalībnieku var kļūt jebkura Olimpiskās spēlēs akreditēta persona - sportists, treneris, apkalojošā personāla un federāciju pārstāvis, mediķis, mediju pārstāvis, brīvprātīgais u.tml.

Sākt dziedāt korī var atnākot uz kora mēģinājumu bez iepriekšējas balss un dzirdes pārbaudēm, un nošu pazīšanas. Galvenā prasība ir, ka personai ir jābūt vismaz vienu reizi bijušai akreditētai dalībai Olimpiskajās spēlēs.

Viens no Olimpiešu kora mērķiem ir dalība XXVII Vispārējos latviešu dziesmu svētkos 2023. gadā, ar ko tiks atzīmēta latviešu dziesmu svētku kustības 150 gadu jubileja. Koris regulāri piedalīsies nozīmīgos amatierkoru, sporta un pasaules Olimpiskās kustības pasākumos.

"Paraugoties uz to, cik daudz mūsu skaitliski nelielās tautas vidū ir izcilu sportistu, kuru panākumi ir likuši pasaulei kartē uzmeklēt Latvijas vārdu, ir jāteic, ka latvieši ir ne vien dziedātāju, bet arī Olimpiešu tauta," teikts kora dibināšanas uzsaukumā. "Dziedošie Olimpieši, tā ir ultimatīva mūsu tautas kombinācija, kuru pasaulē, iespējams tik drīz nespēs atkārtot. Mūsu jaunizveidojamo kora "komandu" gaida emocionāli piesātināts ceļš uz nākamo, 2023. gada dziesmoto "Olimpiādi", kad Mežaparka jaunajā estrādē kopīgi svinēsim Vispārējo latviešu dziesmu svētku 150-gadi!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!