Foto: AFP/Scanpix
2017. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā viena no TOP 3 izvēlēm, visticamāk, būs Lonzo Bols, kurš šajā sezonā demonstrē labu sniegumu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā UCLA, tomēr pēdējās nedēļās viņa tēvs nācis klajā ar skandaloziem izteikumiem, kas ASV presē sacēlis pamatīgu ažiotāžu.

Lavars Bols izteicās, ka viņa dēls jau tagad esot labāks par NBA komandas Goldensteitas "Warriors" zvaigzni un divkārtējo līgas vērtīgāko spēlētāju Stefanu Kariju. Šosezon Lonzo Bols vidēji spēlē NCAA turnīrā izceļas ar 14,6 punktiem, 6,1 atlēkušo bumbu un 7,7 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Karijs NBA čempionātā šajā sezonā vidēji gūst 24,9 punktus, izdara 6,3 rezultatīvas piespēles un izcīna 4,5 atlēkušās bumbas.

Neraugoties uz saņemto kritiku pēc šiem izteikumiem, Lavars Bols turpināja uzsvērt, ka viņa dēls ir daudz labāks, bet NBA leģenda un televīzijas eksperts Čārlzs Bārklijs, vērtējot viņa teikto, sacīja: "Vienā brīdī šie izteikumi kļūst stulbumu."

Pats Karijs Bola teikto nevēlējās komentēt, taču viņš novēlēja Lonzo Bolam tikai to labāko.

Savukārt talantīgā basketbolista tēvs neapstājās savos skandalozajos izteikumos un turpināja iepriecināt ASV presi. Viņš paziņoja, ka spētu uzvarēt Maiklu Džordanu, spēlējot viens pret vienu.

"Savā briedumā es Maiklu Džordanu sagrautu. Viņš mani spēlē viens pret vienu nevarētu apturēt. Viņam vajadzētu trāpīt visus metienus, jo garām viņš man netiktu, jo nav pietiekami ātrs," spriedelēja Bols.

Protams, NBA pasaule par šiem izteikumiem tikai uzjautrinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!