Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas tenisa zvaigzne Niks Kirioss tiesā atzinis, ka uzbrucis savai bijušajai draudzenei, vēsta BBC. Tenisistam gan izdevies izvairīties no soda un tikt cauri sveikā.

Kiriosa advokātiem tiesā neizdevās panākt apsūdzību atcelšana sportista garīgās veselības dēļ. Vēlāk Kirioss atzina savu vainu.

Kirioss 2021. gadā Kanberā strīda laikā pagrūda toreizējo draudzeni Kjaru Pasari uz ietves, liecina tiesas materiāli. Tiesnesis notikušo nosauca par "vienu stulbu rīcību vai dusmu izvirdumu", saudzējot viņu no sodāmības.

Kirioss pēc sprieduma izplatīja paziņojumu, sakot, ka ir pateicīgs tiesai par apsūdzību noraidīšanu bez notiesāšanas. "Tā nebija laba situācija un es reaģēju uz sarežģīto situāciju veidā, ko ļoti nožēloju. Es zinu, ka tas nebija labi, un es no sirds atvainojos par nodarīto kaitējumu."

2021. gada 10. janvārī Krioss ar Pasari sastrīdējās mašīnā. Sieviete lika apturēt mašīnu un izkāpa no mašīnas. Strīda turpinājumā pēc vārdu apmaiņas Kirioss pagrūda draudzeni plecā, bet Pasari no grūdiena nokrita uz ietves. Pasari pēc kritiena sajutusi nelielas sāpēs, bet vēlāk uz ceļgala bijis zilums. Pēc incidenta Kirioss atvainojies draudzenei nākamajā dienā par strīdu, kas liecinot, ka tenisists uzņēmies atbildību par savu rīcību, argumentēja sportista advokāti.

Pasari par incidentu formāli ziņoja policijai nākamajā mēnesī, taču oficiālu sūdzību neiesniedza. Pāris izlīga un atsāka attiecības, taču pēc attiecību izjukšanas Pasari 2021. gada decembrī iesniedza oficiālu sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!