Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kāds Paragvajas garo distanču skrējējs, kurš kvalificējās Tokijas olimpiskajām spēlēm, pēc sacensību pārcelšanas spiests mainīt savu tetovējumu, vēsta ārvalstu masu mediji.

30 gadus vecais Derliss Ajala pagājušā gada septembrī Buenoairesas maratonā izpildīja Tokijas olimpisko spēļu normatīvu. Drīz pēc tam sportists uz kreisās kājas uztetovēja piecus olimpiskos apļus un uzrakstu "Tokyo 2020".

Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji un Starptautiskā Olimpiskā komiteja šonedēļ paziņoja, ka Covid-19 izplatības dēļ Tokijas olimpiskās spēles tiek atliktas līdz 2021. gadam. Tokijas olimpiskajām spēlēm sākotnēji bija jāsākas 2020. gada 24. jūlijā.

Tagad Ajala sociālajos tīklos vērsies ar lūgumu, lai kāds tetovēšanas speciālists viņam palīdz mainīt tetovējumu. "Kad taisīju tetovējumu, viņi man vēl paprasīja, kas būs, ja nu mainīs pilsētas," raksta Ajala.

Ajalas sekotāji sociālos tīklos jau devuši padomu sportistam. Kāds ieteicis pielikt klāt "+1", cits ieteicis ideju par "0ne", bet citi cilvēki ieteikuši atstāt un lepoties ar unikālu, vēsturisku tetovējumu.

Ajala pirms četriem gadiem piedalījās Rio olimpiskajās spēlēs, maratonā ieņemot 136. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!