Foto: AFP/Scanpix/LETA
Bosnijas un Hercegovinas policijas speciālo vienību reida laikā Bielinā aizturēti vairāki cilvēki, starp kuriem bijis arī futbola FIFA kategorijas tiesnesis Slavko Vinčičs no Slovēnijas, vēsta ārvalstu masu mediji.

Speciālās vienības darbinieki reida laikā ielauzās kādā no lepnām kotedžām, kurā risinājās ballīte. Aizturēti praktiski visi ballītes dalībnieki, bet 16 no viņiem vēlāk arestēti. Vinčičs bijis aizturēts, lai sniegtu liecības, bet apsūdzības viņam nav izvirzītas un viņš atbrīvots.

Kotedžā konfiscēts ievērojams daudzums alkohola, 14 iepakojumi kokaīna, desmit pistoles, trīs bruņuvestes un vairāku valstu valūtu, kopumā apmēram 10 000 eiro vērtībā. Bosnijas un Hercegovinas policija aizturētājiem izvirzījusi apsūdzības par narkotiku un ieroču izplatīšanu, kā arī par prostitūciju. Viena no aizturētajām ir Tijana Maksimoviča, kuru uzskata par prostitūcijas un cilvēku tirdzniecības grupējuma līderi.

"Nejauši atrados šajā ballītē. Man ir savs bizness, Bosnijā biju iegriezies darba darīšanās. Pieņēmu partneru piedāvājumu doties vakariņās, bet vēlāk mūs uzaicināja uz ballīti, kas bija mana kļūda. Tagad par to nožēloju," Slovēnijas medijiem izteicies 40 gadus vecais Vinčičs. "Man un maniem partneriem nav nekāda sakara ar grupējumu, kuru aizturēja. Jā, mūs nogādāja policijas iecirknī, nopratināja kā lieciniekus, bet kad noskaidrojās, ka mēs viņus pat nepazīstam, mūs atbrīvoja."

Vinčičs regulāri ir viens no UEFA Čempionu līgas tiesnešiem, bet šogad viņš bija Eiropas čempionāta finālturnīra tiesnešu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!