Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas futbola bundeslīgas spēlē pirmdien jau pēc došanās puslaika pārtraukumā laukumā nācās atgriezties "FSV Mainz" un "SC Freiburg", jo tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu par labu Maincas komandai.

Puslaika izskaņā pēdējā uzbrukumā pēc "FSV Mainz" uzbrukuma bumba trāpīja "SC Freiburg" aizsargam Markam Oliveram Kempfam pa roku, bet soģi to nefiksēja. Dodoties uz spēlētāju tuneli, galvenais tiesnesis Gvido Vinkmans saņēma ziņojumu austiņā no video tiesneša par strīdīgo epizodi.

Lai gan futbolisti jau bija ceļā uz ģērbtuvēm, Kempfs devās vērot video atkārtojumu. Tajā viņš saskatīja noteikumu pārkāpumu un atsauca komandas laukumā, lai "FSV Mainz" varētu izpildīt 11 metru soda sitienu. "Pendeli" realizēja Pavlo de Blasiss, tobrīd panākot 1:0, bet visā mačā "FSV Mainz" uzvarēja ar 2:0.

Spēle starp divām bundeslīgas pastarītēm izcēlās arī ar līdzjutēju aktivitātēm. Spēles un otrā puslaika sākumā fani laukumā izmeta tualetes papīra ruļļus, tādējādi protestējot pret bundeslīgas vēlajām spēlēm pirmdienas vakaros.


Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā pēc uzvaras "FSV Mainz" pakāpusies uz 15. vietu, apsteidzot tieši "SC Freiburg", kas tagad atrodas izkrišanas zonā. Vācijas bundeslīgas sezona noslēgsies pēc četrām spēļu kārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!