Foto: AFP/Scanpix/LETA
Leģendārā basketbolista Maikla Džordana sporta apavu pāris pārdots par 2,2 miljoniem ASV dolāru (2,02 miljoni eiro) vēsta izsoļu nams "Sotheby's".

Džordana basketbola apavi "Nike Air Jordan XIII" kļuvuši par visdārgākajiem pārdotajiem apaviem vēsturē, ziņo "Sotheby's".

Iepriekš dārgākie Džordana sporta apavi bija "Nike Air Ships", kas izsolē 2021.gadā tika pārdoti par 1,47 miljoniem ASV dolāru.

Otrdien pārdotos apavus Džordans valkāja 1997./1998.gada sezonā. Šajos apavos viņš 1998.gada NBA finālsērijas otrajā mača pret Jūtas "Jazz" guva 37 punktus, palīdzot izcīnīt uzvaru spēlē ar 98:88 un vēlāk triumfēt arī visā sērijā. Tas bija Džordana sestais un pēdējais izcīnītais čempiona tituls, turklāt togad viņš pēdējo reizi tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Otrdien pārdotos apavus Džordans pēc finālsērijas otrā mača ģērbtuvē uzdāvināja bumbu padevējam, kurš palīdzēja viņām sameklēt pazudušo virsjaku.

Kā norāda "Sotheby's", šis ir vienīgais pārdotais Džordana apavu pāris, kurus viņš valkājis finālsērijā.

Pirmie "Nike Air Jordan" parādījās līdz ar Džordana debiju NBA 1984.gadā, bet plašākai sabiedrībai tie kļuva pieejami gadu vēlāk.

Džordans, kurš tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem sportistiem vēsturē, ir seškārtējais NBA čempions un divkārtējs olimpiskais čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!