Foto: AP/Scanpix/LETA

Beļģijas futbola kluba "Anderlecht" fani ceturtdien, 13. oktobrī, sarūpēja nekārtības Londonas stadionā (bijušajā Londonas olimpiskajā stadionā), par ko klubam tagad draud sankcijas no UEFA puses.

UEFA Konferences līgas spēlē "Anderlecht" viesos ar 1:2 (0:2) zaudēja Anglijas premjerlīgas klubam "West Ham United". Anglijas klubam tā bija ceturtā uzvara četrās spēlēs, bet "Anderlecht" ar četriem punktiem B grupā ir trešajā vietā, saglabājot labas izredzes tikt nākamajā kārtā.

Nekārtības sākās mača izskaņā, kad "Anderlecht" nopelnīja 11 metru soda sitienu un to realizēja, samazinot rezultāta starpību līdz 1:2. Beļģu kluba līdzjutēji ar krēsliem apmētāja blakus sektorā esošos fanus, kā arī lietoja pirotehniku. Nekārtībās cieta četri policisti, no kuriem diviem bija nepieciešama palīdzība medicīnas iestādē.

Vēlāk policija apstiprināja, ka nekārtībās aizturēti 13 cilvēki. Vienam "Anderlecht" fanam draud bargāks sods, jo viņš aizturēts par uzbrukumu policijas darbiniekam, bet pārējie 12 cilvēki aizturēti nesaistīti ar uzbrukumiem policistiem.

"Vēlamies atvainoties "West Ham United". Mēs neatbalstām šādu rīcību un to stingri nosodām. Mēs to risināsim ar UEFA un mūsu līdzjutējiem," pēc spēles sacīja "Anderlecht" preses pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!