Latvijas ūdens motorsportists Ņikita Lijcs, kurš startē pasaules čempionāta "Formula 4" (F-4) klasē, izaicinājis sevi "aklajā" dzinēja izjaukšanas pārbaudījumā, ziņo sportista pārstāvji.

Pasaules vicečempions "Formula 4" klasē Ņikita Lijcs jau vairākkārt savus fanus un atbalstītājus iepriecinājis ar izklaidējošiem un informatīviem video savos sociālajos kontos. Šī testa būtība ir izjaukt motora dzinēju rekorda cienīgā laika periodā ar aizvērtām acīm.

"Ideja šim uzdevumam man radās pēc tam, kad noguris pēc garajiem treniņiem, darbnīcā jaucu ārā dzinēju un vienā mirklī sapratu, ka manas darbības ir jau tik ļoti praktizētas, ka laikam jau varētu to visu izdarīt arī ar acīm ciet," par ideju stāsta Ņikita Lijcs. "Un tajā mirklī prātā iezagās doma – bet, cik ātri un precīzi?! Tieši tāpēc mēs nolēmām izaicināt paši sevi un pēc tam arī mūsu mehāniķus un citus ātrumlaivu pilotus – vai viņi ir gatavi darbam ar acīm ciet?"

Sportists stāsta, ka sajūtas esot bijušas ļoti interesantas. Sākotnēji bijis jāsaprot, kur viņš vispār atrodas, jo telpas izjūta rodas tikai pēc kāda laika. Mirklī, kad tika paņemts pirmais instruments un sataustīts dzinējs, tad jau rokas pašas sapratušas, kas jādara.

Aklo testu sportistam izdevās iziet 30 minūtēs un 52 sekundēs. Lijcs atzīst, ka tas ir diezgan līdzīgs laiks, kādā viņš šo pašu darbību veiktu ar acīm vaļā.

Lijcs ir metis izaicinājumu arī pārējiem ātrumlaivu pilotiem. tāpēc uzdevumu izpildei un labākajiem rezultātiem varēs sekot līdzi sportista "Facebook" kontā ar mirkļbirku #F4BlindChallenge.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!