Otrdien aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers iesaistījās asumos ar Vašingtonas "Capitals" aizsargu Zdeno Haru.

Jau ziņots, ka Bļugers ar rezultatīvu piespēli veicināja "Penguins" vienības vienīgo vārtu guvumu, bet viņa pārstāvētā komanda zaudēja ar rezultātu 1:3.

Latvijas izlases hokejists gan arī izcēlās pašā spēles ievadā, kad Bļugers saķērās ar līgas garāko spēlētāju Zdeno Haru. Hara divcīņas laikā trāpīja Bļugeram ar nūju pa seju. Latvijas hokejists uz to atbildēja, slovākam iesitot ar cimdu jeb, kā to sauc hokeja leksikā, "nomazgājot seju".

Abi hokejisti palika nesodīti, bet tūlīt pat Zdeno Hara nopelnīja spēles pirmo noraidījumu, tiekot sodīts par Džeika Gencela turēšanu.

Latvijas izlases uzbrucējs šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus, sešas reizes rezultatīvi asistējis un ticis pie pozitīvas lietderības +3. Bļugers ir "Penguins" ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt 43 gadus vecais Hara, kurš iepriekš 14 sezonas pēc kārtas aizvadīja Bostonas "Bruins" rindās, šosezon debitējis "Capitals" sastāvā, 14 spēlēs sakrājot piecus punktus (2+3).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!