Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ēģiptes trešajā augstākajā futbola līgā vārtus guvis 75 gadus vecais Ezeldins Bahaders, kurš vēlas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē vecākais futbolists, ziņo medijs BBC.

Bahaders, kuram jau ir seši mazdēli, sestdien "6. oktobra" komandas rindās debijas mačā aizvadīja visas 90 minūtes, kā arī realizēja 11 metru soda sitienu. Viņa pārstāvētā komanda spēlēja neizšķirti 1:1 pret "Genius" vienību.

"Kļuvu par vecāko profesionālo futbolistu, kurš oficiālā spēlē guvis vārtus," pēc spēles izteicās Bahaders. "Negaidīju, ka to paveikšu, bet tas izdevās spēles pēdējā minūtē. Biju savainots un cerēju uz visu 90 minūšu, kā arī nākamā mača nospēlēšanu."

Ēģiptietim nepieciešams nospēlēt divas pilnas spēles, lai viņš kvalificētos Ginesa pasaules rekordu grāmatai. Otrs mačs sagaidāms 21. martā, kad viņam vēlreiz būs laukumā jāpavada 90 minūtes.

Uzbrucējs dzīves laikā spēlējis futbolu amatiera līmenī, bet vien nesen sācis uzrunāt profesionālas komandas, vēloties piepildīt savu sapni. To piepildīt ļāvusi Kairas pilsētas vienība "6. oktobris", kuras mērķis arīdzan bijis iekļūt rekordu grāmatās.

"Godīgi sakot, mēs tehniskā ziņā no viņa neiegūsim 100 procentus, bet palīdzējām viņam veikt rehabilitāciju no savainojuma, lai viņš būtu spējīgs aizvadīt nepieciešamās 180 minūtes," izteicies kluba treneris Ahmeds Abdels Ganijs.

Ēģiptes futbola asociācija janvārī oficiāli apstiprināja Bahadera reģistrāciju čempionātam. Futbolists pēdējo laiku pavadījis, trenējoties gan ar klubu, gan mājās ar personīgu treneri.

Šī brīža pasaules rekordists ir Izraēlas pārstāvis Izaks Hajiks, kurš 73 gadu vecumā pērn sargāja zemāko līgu "Ironi Or Yehuda" vienības vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!