Pēdējās dienās Ziemeļamerikā basketbola apskatnieki aktīvi diskutē par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidenta Fila Džeksona izteicieniem par latvieša Kristapa Porziņģa piesaistīšanu un Džeksona atbilstību amatam.

ESPN publicētā vairāku daļu rakstā Džeksons stāsta par "Knicks" un komandas veidošanu. Vienā no sadaļām ir arī liela uzmanība pievērsta NBA šī gada draftam, kurā "Knicks" ar ceturto numuru izvēlējās Porziņģi. Savulaik izcilais treneris norāda, ka Porziņģis, iespējams, vienmēr būs pārāk garš šai spēlei, un salīdzināja ar vienu no visu laiku garākajiem NBA spēlētājiem Šonu Bredliju.

229 centimetrus garais Bredlijs NBA draftā 1993. gadā tika izvēlēts ar otro numuru, pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadīja 12 sezonas, tomēr kļūt par lielu NBA zvaigzni viņam neizdevās. Daudzi uzskata, ka Bredlijs savu potenciālu tā arī neparādīja, un viens no iemesliem bija tieši viņa augums un ķermeņa masa. Līdzīgi kā ar Bredliju, arī par Porziņģa vienu no lielākajiem trūkumiem tiek minēta tieši NBA spēlei neatbilstošā ķermeņa masa.

Pēc Džeksona citātu publicēšanas ESPN savā raidījumā "First Take" atvēlēja uzmanību tieši Porziņģa un Bredlija salīdzināšanai, kā arī analizēja Džeksona izvēli un darbu. Viens no kaislīgākajiem Džeksona pretiniekiem šajā diskusijā bija Stīvens A. Smits, kurš brīžiem nespēja valdīt emocijas un ļoti agresīvi pēla Džeksonu par "nedarbiem" prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!